noodles volos banner

"Μίλησε" ο Μήτρογλου στις καθυστερήσεις...

Ματς - θρίλερ στην Λιβαδειά, με τον Τομάς να "σοκάρει" τον Ολυμπιακό στο 2ο μόλις λεπτό και τους "ερυθρόλευκους" να γυρίζουν το ματς με γκολ του Αφελάι (73') και ασίστ του Ολλανδού στον Μήτρογλου στις καθυστερήσεις.

Το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Βούκτσεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση κόρνερ και ο Τομάς εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των Ρομπέρτο και Σιόβα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Ντομίνγκες, Μήτρογλου και Κασάμι δεν εκμεταλλεύθηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Ο Αργεντίνος σημάδεψε το δεξί δοκάρι στο 7', ενώ είδε τον Σηφάκη να σταματάει την προσπάθεια του στο 11'. Δύο λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου από καλή θέση δεν σημάδεψε σωστά, ενώ στο 22'... απέκρουσε το δυνατό πλασέ του Κασάμι που είχε πορεία προς τα δίχτυα του Λεβαδειακού!

Οι Βοιωτοί απείλησαν ξανά στο 27', όταν ο Ορτέγκα βγήκε στην κόντρα αλλά ο Ρομπέρτο αντέδρασε σωτήρια στο σουτ που επιχείρησε ο Ισπανός μέσος. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0 και τον Ολυμπιακό να διατηρεί μια ανούσια υπεροχή έως το τέλος. Με τον Ντοσεβί αντί του Γιαννούλη ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην επανάληψη. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δυσκολεύονταν στην δημιουργία φάσεων και ειδικά στο κάθετο παιχνίδι.

Ο Λεβαδειακός αμυνόταν αποτελεσματικά. Όμως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και αρκούνταν σε παθητικό ρόλο. Με αποτέλεσμα να το πληρώσουν στο 73', όταν ο Αφελάι στάθηκε τυχερός, καθώς παρότι γλίστρησε πάνω στην προσπάθεια του κατάφερε να δώσει περίεργη τροχιά στην μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Κασάμι στο 53' και στο 76', όπως και ο Μήτρογλου στο 83', δεν μπόρεσαν βρουν στόχο. Ο Ντοσεβί απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 87', όντας ολομόναχος μέσα στην περιοχή και μετά από γύρισμα του Αφελάι. Ένα λεπτό αργότερα ο Σηφάκης είπε "όχι" στον Μήτρογλου αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Αφελάι, ο Έλληνας διεθνής στράικερ σκόραρε με προβολή για το 1-2.

Συνθέσεις:
Λεβαδειακός: Σηφάκης, Μαχαίρας (18' λ.τ. Σκέμπης), Τομάς, Κώτσιος, Πρόγιτς (6' λ.τ. Νικολακάκης), Γκόμες (72' Μάγκας), Ζιτό, Μιλοσάβλιεβ, Ορτέγκα, Βούκτσεβιτς, Μάντζιος.
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Γιαννούλης (46' Ντοσεβί), Εντινγκά (69' Μπενίτες), Κασάμι, Μαζουακού, Φουστέρ (63' Αφελάι), Ντομίνγκες, Μήτρογλου.