noodles volos banner

Επαγγελματική νίκη για Αστέρα

Ο Αστέρας πήρε "επαγγελματική" νίκη στο Πανθεσσαλικό χωρίς να φορτσάρει και παίζοντας με τη φωτιά, στον αγώνα της εξ αναβολής 6ης αγωνιστικής. Η Νίκη Βόλου είχε χαμένες ευκαιρίες τόσο να προηγηθεί όσο και να ισοφαρίσει, αλλά οι Αρκάδες την ουσία, σκοράροντας στο 41ο λεπτό με τον Μπακασέτα και στο 93ο με τον Μάσα. Πολύ καλή εμφάνιση από τους παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα σε άμυνα κι επίθεση, δίχως όμως βαθμολογικό όφελος, αφού στις τρεις περιπτώσεις που οι "κυανόλευκοι" βρέθηκαν σε θέση για γκολ, δεν βρήκαν στόχο...

Πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες
Για τη Νίκη, ο Ταΐρης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μαρινάκης, αριστερά ο Τσουκάνης με αμυντικό δίδυμο τους Αργύρη, Ίβενς. Ο Καρασαλίδης ήταν μπροστά από την άμυνα μαζί με τον Κοτσαρίδη, στις πτέρυγες οι Αναστασόπουλος και Μουζακίτης, ενώ ο Ροτζέριο κινούνταν πίσω από τον Τζιώρα.
Όσον αφορά στον Αστέρα, ο Στάικος Βεργέτης είχε τον Κοσίτσκι στο τέρμα, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλο και Παντελιάδη. Αμυντικά χαφ οι Κουρμπέλης, Τίε Μπι, στις πτέρυγες οι Μπακασέτας και Μάσα, με τον Νίκο Φερνάντες σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Πάρα.

Χαμένη ευκαιρία ο Τζιώρας, γκολ ο Αστέρας
Χωρίς ρυθμό και σε αργό τέμπο κύλησε το πρώτο μέρος, με τον Αστέρα να πηγαίνει στο ημίρονο με προβάδισμα χωρίς να έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Η Νίκη προσπάθησε να δημιουργήσει παιχνίδι κυρίως από τη δεξιά πτέρυγά της με τον Μαρινάκη να έχει πολλά ανεβάσματα και τον Μουζακίτη να είναι δραστήριος. Ωστόσο, η μπάλα δεν μπόρεσε να περάσει από τα πόδια του Ροτζέριο και ο Τζιώρας ήταν αποκομμένος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια διπλή ευκαιρία στο 8ο λεπτό με δύο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, των Τίε Μπι και Λούι που έφυγαν κόρνερ και άουτ αντιστοίχως, ενώ στο 32' ο Μάσα θέλησε να πετύχει ένα ωραίο τέρμα με φαλτσαριστό σουτ από μακρυά, η μπάλα όμως πέρασε λίγο άουτ.
Η Νίκη είχε τη μεγάλη της κλασική φάση στο 38ο λεπτό όταν ο Τζιώρας βρέθηκε σε καλή θέση, χωρίς να μαρκάρεται, απέναντι από τον Κοσίτσκι, όμως το σουτ του απέκρουσε ο τελευταίος με τα πόδια. Και σαν να μην έφθανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας έκανε το 0-1. Σε μια φάση που δεν ...μύριζε γκολ, ο Μπακασέτας πήρε την απόκρουση αμυντικού της Νίκης και με ευθύβολο σουτ, περίπου από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ταΐρης έδειξε να ελέγχει τη φάση καθώς το σουτ πήγε πάνω του, όμως έχασε την μπάλα μέσα από την αγκαλιά του και με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα της Τρίπολης πέτυχε το γκολ σε ένα καθοριστικό σημείο, βάζοντας τους παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα για ακόμη ένα παιχνίδι να "κυνηγούν" στο σκορ.

"Μοιραίος" ο Μουζακίτης
Θέλησε να τονώσει την επιθετική γραμμή της Νίκης ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, για αυτό με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Κορέτα πήρε τη θέση του Αναστασόπουλου. Η Νίκη είχε καλή στιγμή να σκοράρει στο 57' όταν ο Μουζακίτης βρήκε με ωραία σεντρούλα τον Ροτζέριο μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Βραζιλιάνος έχασε το κοντρόλ και η μπάλα έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν ψηλότερα, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν χώρους προς τα αντίπαλα καρέ. Σε μια αντεπίθεση όμως άγγιξαν την ισοφάριση. Στο 69ο λεπτό, ο Κορέτα τροφοδότησε τον Ροτζέριο, αυτός έκανε ωραία προσποίηση κι έβγαλε τετ-α-τετ τον Μουζακίτη με τον Κοσίτσκι. Το πλασέ του νεαρού μεσοεπιθετικού λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή, χωρίς πίεση στην ευθεία του τέρματος, πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ο Αστέρας, που περισσότερο έκανε διαχείριση του ματς παρά επιδίωξε να πετύχει δεύτερο τέρμα, απείλησε με επικίνδυνη κεφαλιά του Μάσα που έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ ο Τζαναβάρας έπαιξε φουλ-επίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Νικλητσιώτη να αντικαθιστά τον Αργύρη, δίχως όμως να γίνει κάποια φάση από πλευράς γηπεδούχων και το 0-2 να γράφεται με γκολ του Μάσα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Καλή εμφάνιση από τη Νίκη κόντρα στον Ευρωπαίο Αστέρα, που είχε το μυαλό του περισσότερο στο επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό παρά στο σημερινό στο Πανθεσσαλικό...
Κίτρινες κάρτες δέχθηκαν οι Κοτσαρίδης, Μουζακίτης. Πολύ καλή η διαιτησία του Κουτσιαύτη σε αγώνα που δεν είχε δύσκολες φάσεις για τον Αρτινό ρέφερι.

Oι κυριότερες φάσεις του αγώνα
5' Πρώτη καλή φάση για τη Νίκη που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Ο Μουζακίτης απέφυγε ωραία δύο αντιπάλους του, έκανε σέντρα στο σημείο όπου ο Αναστασόπουλος πήγε να πάρει την κεφαλιά, όμως ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδωσε επιθετικό φάουλ στον μέσο της Νίκης.

 

8' Σουτ του Τιε Μπι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, κόντραρε και έφυγε κόρνερ λίγο δίπλα από το δεξί κάιετο. Μετά την εκτέλεση, σουτ του Λούι από την ίδια θέση, είχε την ίδια κατάληξη.
21' Κίτρινη κάρτα στον Κοτσαρίδη για επικίνδυνη προβολή.
24' Ωραία πάσα του Νίκο Φερνάντες, από καλή θέση ο Μπακασέτας έκανε "άψυχο" πλασέ που δεν ανησύχησε τον Ταΐρη.
28' Μακρινό σουτ του Καρασαλίδη, πήρε ύψος και πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
30' Κίτρινη κάρτα στον Μουζακίτη για μαρκάρισμα στον Παντελιάδη.
32' Φοβερή προσπάθεια του Μάσα και φαλτσαριστό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
38' Κόρνερ του Μουζακίτη, ασταθή απόκρουση του Κοσίτσκι και σουτ του Αναστασόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο γκολκίπερ, έφυγε ψηλά άουτ.
38' Η μεγάλη ευκαιρία της Νίκης. Ο Τζιώρας πήρε κάθετη πάσα και σούταρε απέναντι από τον Κοσίτσκι, με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να αποκρούει με τα πόδια.
41' Σέντρα από τον Λούι, απομάκρυνε με κεφαλιά ο Αργύρης και η μπάλα στρώθηκε στον Μπακασέτα που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, και λίγο πιο μπροστά, στην ευθεία του τέρματος. Η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Ταΐρη και έτσι, με αυτόν τον τρόπο, λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας άνοιξε το σκορ.
45' Ωραία παράλληλη με το τέρμα σέντρα του Κοτσαρίδη, ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον Τζιώρα και έτσι, μπλόκαρε ο Κοσίτσκι.
46' Έναρξη του β' ημιχρόνου με αλλαγή για τη Νίκη, ο Κορέτα στη θέση του Αναστασόπουλου.
50' Σέντρα του Μάσα, ο Ίβενς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, ο Ταΐρης όπως έπεσε και "καπάκωσε"την μπάλα.
57' Καλή στιγμή για τη Νίκη. Σέντρα του Μουζακίτη, βρήκε τον Ροτζέριο στη μικρή περιοχή, αλλά ο Βραζιλιάνος έχασε το κοντρόλ και η μπάλα έφυγε άουτ.
60' Διπλή αλλαγή για τον Αστέρα. Οι Μουνάφο και Ουσέρο στη θέση των Τίε Μπι και Μπακασέτα. 
67' Δεύτερη αλλαγή για τη Νίκη, ο Μέτσε στη θέση του Κοτσαρίδη που είχε αρκετά καλή παρουσία.
68' Ο Ταΐρης κέρδισε την μπάλα με μακρινή έξοδο από τον Πάρα.
69' Τεράστια ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Κορέτα πάσαρε στον Ροτζέριο, αυτός άφησε την μπάλα να περάσει και ο Μουζακίτης, χωρίς πίεση, σε τετ-α-τετ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πλάσαρε λίγο άουτ.
76' Κεφαλιά του Μάσα έφυγε λίγο άουτ.
78' Από μακρινή εκτέλεση φάουλ, ο Ζησόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση, όμως η μπάλα βρήκε στο γόνατό του και μπλόκαρε ο Ταΐρης.
79' Ο Νικλητσιώτης στη θέση του Αργύρη.
84' Eξαιρετική προσπάθεια του Μουζακίτη και σέντρα, ο Γκόιαν έκοψε με το κεφάλι πριν η μπάλα φθάσει στον Τζιώρα.
93' Σε αντεπίθεση, ο Μάσα μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 0-2. Αμέσως μετά η λήξη του αγώνα.

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης, Αργύρης (79' Νικλητσιώτης), Καρασαλίδης, Ίβενς, Μουζακίτης, Ροτζέριο, Κοτσαρίδης (67' Μέτσε), Αναστασόπουλος (46' Κορέτα), Τζιώρας.
Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Τίε Μπι (60' Μουνάφο), Μάσα, Νίκο Φερνάντες (72' Τσοκάνης), Μπακασέτας (60' Ουσέρο), Πάρα.

 

 

 

Last modified onThursday, 04 December 2014 19:07