noodles volos banner

Άντεξε ένα ημίχρονο...

Φυσιολογική, βάσει της εικόνας, ήττα για τη Νίκη Βόλου στα Πηγάδια. Οι "κυανόλευκοι" κράτησαν το μηδέν στο πρώτο μέρος χάρη στις επεμβάσεις του Ταΐρη, όμως είχαν καταστροφικό δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν η Ξάνθη σε διάστημα επτά λεπτών, βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κλέιτον το 1-0 στο 47', ο Σολτάνι το 2-0 στο 53'. Πήρε μέτρα η Νίκη στη συνέχεια χωρίς να απειλήσει με αξιώσεις παρά μόνο είχε μία επικίνδυνη φάση στο 82ο λεπτό που θα μπορούσε να υποδειχθεί πέναλτι υπέρ της. Αποχώρησε τραυματίας ο Ροτζέριο.

 

Η αρχική διάταξη των δύο ομάδων
Για την Ξάνθη, τερματοφύλακας ο Ζαρόπουλος, μπακ οι Μπαξεβανίδης και Γουάλας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καρπυίδης και Λισγάρας. Αμυντικοί μέσοι οι Βασιλακάκης, Ομπόντο, επιτελικός μέσος ο Κλέιτον, στις πτέρυγες της επίθεσης οι Σολτάνι και Λουσέο, σέντερ φορ ο Καπετάνος. Εκτός αποστολής άφησε τον Λάουξ τελικά ο Παναγιώτης Τζαναβάρας θεωρώντας πως δεν ήταν ετοιμοπόλεμος για την αναμέτρηση. Για τη Νίκη, ο Ταϊρης είναι κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας οι Μαρινάκης και Τσουκάνης, στόπερ οι Καρασαλίδης, Ίβενς. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής Κοτσαρίδης, Κυζιρίδης, στις πτέρυγες Νικλητσιώτης, Σταμπολζίεφ (που καθιερώνεται στο βασικό σχήμα από τον Κορίνθιο τεχνικό), με τον Ροτζέριο πίσω από τον Τζιώρα.

Την κράτησε ο Ταΐρης στο α' ημίχρονο
Η Νίκη μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο με διπλή άμυνα ζώνης, όσο όμως περνούσαν τα λεπτά οπισθοχώρησε και δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους Ακρίτες. Χρειάστηκαν οι αποκρούσεις του Ταΐρη για να πάει στα αποδυτήρια με το 0-0. Στο 31ο λεπτό απέκρουσε σουτ του Καπετάνου από τη μικρή περιοχή πέφτοντας στη δεξιά του γωνία, στο 41ο με εκτίναξη εξουδετέρωσε δυνατό σουτ του Σολτάνι, ενώ στο μοναδικό του λάθος, μία άστοχη έξοδο, ο Βασιλακάκης είχε κεφαλιά άουτ στο 40'.
Οι παίκτες της Νίκης αρκέστηκαν στο αμυντικό κομμάτι με συμπαγή άμυνα. Δεν μπόρεσαν όμως να απειλήσουν για να σκοράρουν. Ο Σταμπολζίεφ ...δεν ακούμπησε την μπάλα, ο Ροτζέριο ήταν απελπιστικά μόνος και ο Τζιώρας, φιλότιμος και μαχητικός, αλλά πάντα σε θέση άμυνας. Οι μέσοι αναλώθηκαν μόνο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση μετά το πρώτο 20άλεπτο να κρατήσουν την μπάλα, να δώσουν ρυθμό κι ανάσες, κάτι που είχε ζητήσει και επισημάνει πριν το παιχνίδι ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Αυτό είχε ως απόρροια να είναι "κομμένη" στα δύο η κυανόλευκη ομάδα, να γυρίσει πίσω και να δεχθεί την πίεση από τους γηπεδούχους, που με τους μπαλαδόρους Κλέιτον, Λουσέρο και Σολτάνι δημιούργησαν πολλά ρήγματα στην άμυνα.

Δύο γκολ σε διάστημα 7 λεπτών
Με μία αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο καθώς στη θέση του Τσουκάνη μπήκε ο Αργυρίου. Πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά στην επανάληψη, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ. Μεγάλο κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Γουάλας πέρασε ωραία πάσα στον Ράνο που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και σούταρε, για να κόψει ο Καρασαλίδης με προβολή. Η μπάλα έφθασε στον Κλέιτον που στην ευθεία της εστίας, με πλασέ άνοιξε το σκορ.
Και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι "κυανόλευκοι", δέχθηκαν το 2-0 στο 53ο λεπτό. Ένα φθηνό γκολ σε μια φάση που η άμυνα δεν είχε ισορροπία. Σέντρα σουτ του Μπαξεβανίδη, σταμάτησε ο Σολτάνι και χωρίς πίεση, από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αποχώρησε τραυματίας ο Ροτζέριο
Η δεύτερη κίνηση από τον πάγκο ήταν στο 64' ο Σκούρτης στη θέση του Κυζιρίδη για να τονωθεί η επιθετικότητα της βολιώτικης ομάδας και τρία λεπτά αργότερα, ο Μέτσε αντικατέστησε τον Ροτζέριο που αποχώρησε τραυματίας. Η Ξάνθη έχασε ακόμη μία ευκαιρία με τον Μπαξεβανίδη -απέκρουσε ο Ταΐρης-, ενώ στη συνέχεια του αγώνα η Νίκη πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 82' ο Παπαστεριανός πήρε ...την μπουκιά από το στόμα του Σταμπολζίεφ που ήταν σε θέση για γκολ, αλλά ο αμυντικός της Ξάνθης έβαλε την κόντρα την ύστατη στιγμή και λίγο αργότερα, οι γηπεδούχοι είχε δοκάρι με κεφαλιά του Κλέιτον, σε μια φάση που ξεκίνησε και πάλι από λάθος στο αριστερό άκρο της άμυνας της Νίκης. Όσον αφορά στη στιγμή του 82ου λεπτού, θα μπορούσε να υποδειχθεί πέναλτι για χέρι του Παπαστεριανού.
Έτσι, το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και δικαίως οι Ακρίτες πήραν την τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, αφήνοντας τους Βολιώτες με ακόμη μία εκτός έδρας ήττα. Εμφανής η αδυναμία από πλευράς Νίκης στη δημιουργία παιχνιδιού, κράτησε όσο μπορούσε το μηδέν αλλά από τη στιγμή που δέχθηκε τα δύο γκολ σε μικρό διάστημα στο ξεκίνημα της επανάληψης, δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Η καλύτερη φάση της στο 82ο λεπτό και αυτή χωρίς να ολοκληρωθεί, ενώ ο κορυφαίος για τους "κυανόλευκους" ήταν ο Δημήτρης Ταΐρης.
Επόμενο παιχνίδι πλέον την Πέμπτη στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τη Ζάκυνθο για το Κύπελλο (στις 17:15), συνέχεια στο πρωτάθλημα την Κυριακή με την Κέρκυρα στο Βόλο για την 9η αγωνιστική.

Συνθέσεις:
Skoda Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ομπόντο (84' Φλίσκας), Βασιλακάκης (77' Παπαστεριανός), Κλέιτον, Σολτάνι, Λουσέρο (46' Ράνος), Καπετάνος.
Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Καρασαλίδης, Μαρινάκης, Ίβενς, Τσουκάνης (46' Αργυρίου), Κοτσαρίδης, Κυζιρίδης (64' Σκούρτης), Ροτζέριο (67' Μέτσε), Νικλητσιώτης, Σταμπολζίεφ, Τζιώρας.

 

Last modified onMonday, 27 October 2014 22:14