noodles volos banner

Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΘ η Νίκη στις γυναίκες

Παίρνοντας το δέκατο "ροζ φύλλο" της σε ισάριθμα παιχνίδια, αυτήν τη φορά κόντρα στον Απόλλωνα Καρδίτσας στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας με σκορ 53-46, η Νίκη Βόλου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΘ Γυναικών, "σφραγίζοντας" την είσοδό της στα μπαράζ ανόδου για την Α2.

Η ομάδα του Νίκου Γαλανάκη αγωνιζόταν χωρίς πίεση, κόντρα στον δεύτερο Απόλλωνα, καθώς αν η ομάδα της Καρδίτσας ήθελε να πάρει εκείνη την πρωτιά, έπρεπε να κερδίσει τις κυανόλευκες, με διαφορά μεγαλύτερη των 25 πόντων, όσων δηλαδή ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι. Από την άλλη, όμως, οι γηπεδούχες φάνηκε να έχουν λίγο άγχος, ειδικά στο ξεκίνημα, εξαιτίας του γεγονότος πως πρώτη φορά φέτος οι κερκίδες του Κλειστού της Νέας Ιωνίας είχαν αρκετό κόσμο.

Η εικόνα της αναμέτρησης, πάντως, μαρτυρούσε την ανωτερότητα των γηπεδούχων, οι οποίες έδειχναν πως είναι καθαρά στα χέρια τους πότε θα "τελειώσουν" το ματς. Συγκεκριμένα, προηγούνταν καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα κι όποτε ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες του προπονητή τους, με πίεση σε όλο το γήπεδο και παιχνίδι στον αιφνιδιασμό, "ξέφευγαν" γρήγορα στο σκορ. Στο 35', η διαφορά υπέρ της Νίκης έφτασε στους 11, ο Απόλλων έκανε την ύστατη προσπάθεια να γυρίσει το ματς, φέρνοντας ξανά το παιχνίδι στο -5, με τη Νίκη, όμως, να συντηρεί το προβάδισμά της και να παίρνει το ροζ φύλλο που ισοδυναμούσε με τον τίτλο.

Πλέον, η Νίκη καλείται να προετοιμαστεί για τα μπαράζ ανόδου στην Α2 μπάσκετ Γυναικών, τα οποία θα διεξαχθούν στα τέλη του Ιουνίου (20-24/6).

Στο τέλος του αγώνα έγινε απονομή Κυπέλλου στις παίκτριες της Νίκης Β.

Τα δεκάλεπτα: 13-9, 27-22, 44-35, 53-46

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Γαλανάκης): Γεροκώστα, Κωστούλα 21(2), Παρασχάκη 13 (1), Ντέγκα 5, Αλεξίου, Πασχαλίδη, Κοπάνου 2, Παπαγακή 8 (1), Κατσιοπούλου 2, Χρήστου, Ζουμπούλη 2, Στρίγκου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ναούμ): Τσιαχματιώτη 1, Δάλλα, Χαρίση 8, Μπαράκου 13, Γαλαγάλα, Τσιριμώκου, Καλακώνα 10, Αντωνοπούλου 2, Μερισιώτη 12