noodles volos banner

Κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου Αγαγιώτου και Σαρακατσάνη

Οι δύο Βολιώτισσες ποζάρουν με το χρυσό μετάλλιο των Deaflympics Οι δύο Βολιώτισσες ποζάρουν με το χρυσό μετάλλιο των Deaflympics

Μετά την κορυφή της Ευρώπης, την οποία κατέκτησαν πέρσι το καλοκαίρι, Αγαγιώτου και Σαρακατσάνη κατέκτησαν και την κορυφή του κόσμου με την Εθνική Κωφών Γυναικών μπάσκετ. Η Ελλάδα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των 23ων «Deaflympics» κι έγινε «χρυσή», καθώς επικράτησε της Λιθουανίας με 67-50 στον τελικό της διοργάνωσης. 

Τα κορίτσια της Αθηνάς Ζέρβα μέχρι και την τρίτη περίοδο «πάλευαν» να πάρουν διαφορά στο σκορ, η οποία ήρθε με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου. Εκεί, με σερί 13-0 στα πέντε πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξέφυγε (38-52, 35') και στην ουσία επισφράγισε το χρυσό μετάλλιο, με τις Λιθουανές να μην μπορούν να αντιδράσουν. Σημαντική συμβολή είχαν και δύο Βολιώτισσες, η Αγαγιώτου με 11 πόντους και Σαρακατσάνη με 9, αμφότερες αθλήτριες του Ολυμπιακού Βόλου. Κορυφαία ήταν η Πατέρα με 20 πόντους, ενώ θετική παρουσία είχε και η Κοτσιάφτη με 11 πόντους, που έπαιξε τη σεζόν που τελείωσε στον Ολυμπιακό Β.

AdTech AdΤα δεκάλεπτα: 12-8, 21-21, 38-39, 50-67
Last modified onSunday, 30 July 2017 10:28