noodles volos banner

Δυνατό φίνις για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης Β.

Με το εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος γυναικών μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ κόντρα στον Αίολο στα Τρίκαλα την Κυριακή 19/2 ολοκληρώθηκε κι επίσημα η αγωνιστική περίοδος 2016-2017 για τη Νίκη, η οποία επικράτησε με 45-66, παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας με 47-48. Έτσι, εξασφάλισε τη δεύτερη θέση, ενώ πρώτος θα τερματίσει ο Απόλλων Καρδίτσας, ακόμη κι αν χάσει τα δύο εξ αναβολής ματς που έχει. Θυμίζουμε ότι η καρδιτσιώτικη ομάδα έχει κερδίσει τη Νίκη δύο φορές φέτος και μέχρι στιγμής έχει κάνει το 8Χ8.

Στο ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου η τρικαλινή ομάδα πήρε μικρή διαφορά τεσσάρων πόντων, η οποία ανατράπηκε αμέσως με όπλο τον αιφνιδιασμό από τη Νίκη, με συνέπεια να κλείσει η πρώτη περίοδος με 13-16. Οι παίκτριες της Νίκης Βόλου αύξησαν ελαφρώς τη διαφορά στο ημίχρονο (+6, 29-35).  Στο τρίτο δεκάλεπτο το επιμέρους σκορ ήταν ισόπαλο κι έτσι η Νίκη Β. διατήρησε το προβάδισμα των 6 πόντων (41-47).

Με την έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου η Εβελίνα Αλεξίου με πέντε συνεχόμενους δικούς της πόντους έδωσε αέρα έντεκα πόντων στις Βολιώτισσες, που στη συνέχεια αύξαναν συνεχώς το σκορ, φτάνοντας στο εντυπωσιακό στο τέλος 45-66. Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη για τις κυανόλευκες. Να τονιστεί ότι στο κυριακάτικο ματς σοβαρός ήταν ο τραυματισμός της παίκτριας του Αιόλου Τρικάλων Μ. Περιστεριανού στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα ν' αποχωρήσει νωρίς από το παιχνίδι.

Η Νίκη με την άρτια αγωνιστική καθοδήγηση του Νίκου Γαλανάκη στο φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ άφησε πολλές υποσχέσεις για τη νέα χρονιά. Η Διοικούσα Επιτροπή, αναγνωρίζοντας όλες αυτές τις προσπάθειες, συγχαίρει τον προπονητή για το έργο που υλοποιεί, καθώς και τις παίκτριες της ομάδας που στάθηκαν σ’ όλη τη διάρκεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο ύψος των περιστάσεων με τις εμφανίσεις τους. Επίσης ευχαριστεί το Δ.Σ. και τα υπόλοιπα τμήματα της ερασιτεχνικής για την ηθική συμπαράσταση και στήριξη, αλλά κι όλους τους χορηγούς που την στήριξαν σ' αυτή την καινούργια προσπάθεια οικονομικά.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 29-35, 41-47, 45-66

 ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Τσιμέας Π.) : Περιστεριανού Μ. Δολαψάκη Ε. 8, Σιμορέλη Ε. 13 (2), Μπουζά Δ. 4, Μπαράκου Λ. 14, Δριβαλά Μ. 4 (1). Κεφαλά Β.2, Κωσταπαπά Σ.             

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Γαλανάκης Ν.):  Μπακρατσά Α. , Γεροκώστα Μ. 3 (1), Παρασχάκη Ε. 17, Ντέγκα Ε. 3 (1), Αλεξίου Ε. 5 (1), Κωνσταντούλα Ζ., Κοπάνου Α-Μ. 9, Μπράχου Ε. 13, Κατσιοπούλου Ε. 3 (1), Στρίγκου Κ. 8, Σκοτεινιώτη Κ. 5.