Logo
Print this page

Μ. Καπουρνιώτης: «Εφησυχασμός και κούραση λόγω ταξιδιού»

Στιγμιότυπο από το χθεσινό ματς της Ξάνθης με πρωταγωνίστρια τη Σουλτάνη, ενώ πίσω διακρίνεται ο πάγκος του Ολυμπιακού Β. με τον Μ. Καπουρνιώτη Στιγμιότυπο από το χθεσινό ματς της Ξάνθης με πρωταγωνίστρια τη Σουλτάνη, ενώ πίσω διακρίνεται ο πάγκος του Ολυμπιακού Β. με τον Μ. Καπουρνιώτη

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το οκτώ στα οκτώ στον βόρειο όμιλο της Α2 γυναικών, φεύγοντας με το διπλό από την Ξάνθη με σκορ 42-63. Η διαφορά των 19 πόντων ήταν αποτέλεσμα της απόδοσης του δευτέρου μέρους, καθώς στο πρώτο οι ερυθρόλευκες δεν ήταν καλές, με συνέπεια το ισόπαλο 22-22 στο 20’. Πάντως, στην επανάληψη σοβαρεύτηκαν κι έφτασαν στη άνετη επικράτηση. Έτσι, το βολιώτικο συγκρότημα συνεχίζει να είναι μόνο πρώτο στη βαθμολογία, έχοντας κάνει το απόλυτο.

 Να σημειωθεί ότι οι παλιοί καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου Άρης και Χρυσόστομος Παπαθεολόγου , οι οποίοι εργάζονται και διαμένουν  με τις οικογένειες τους στην Ξάνθη , βρέθηκαν στο πλευρό του Ολυμπιακού από την ώρα της άφιξης της έως την αναχώρηση της και πανηγύρισαν μαζί μας τη νίκη.

Επίσης, η Διοικούσα Επιτροπή Μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου ευχαριστεί την ομάδα της Απίδας Ξάνθης τόσο για τη διευκόλυνσή της στη μετακίνηση , με την αλλαγή ώρας του παιχνιδιού, όσο και για τη φιλοξενία της  και θα ανταποδώσει τα δέοντα στον αγώνα του δευτέρου γύρου.

Τα δεκάλεπτα: 9-6, 22-22, 30-44, 42-63

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Καραλίδου Σ. 5, Καρακώστα 2, Παπαχρυσοβέργη, Καραλή 2, Λαζαρίδου 2, Σαρβάνη 11 (3), Σουλιώτη 15(1), Μαμαλίγκατζη 5( 1), Καραλίδου Β., Γκιργκίζα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Καπουρνιώτης-Μπορίνος): Παγκαλίδου 12(2), Αγαγιώτη 3, Ζέρβα 2, Σουλτάνη 22 (3), Τότση, Ντελή, Ταντουρόφσκα 18 (3), Δημητριάδου, Ζήτη 6 , Αγκάνη, Διαμαντοπούλου, Κοτσιάφτη

Δήλωση Μ. Καπουρνιώτη

Μιλώντας στο magnesiasports ο προπονητής Μ. Καπουρνιώτης τόνισε τ’ ακόλουθα:

«Η κούραση εξαιτίας του πολύωρου ταξιδιού και ο εφησυχασμός λόγω της διαφοράς δυναμικότητας με την Ασπίδα Ξάνθης αλλά και της μεγάλης νίκης επί του Ηρακλή που προηγήθηκε ήταν οι αιτίες που δεν μπήκαμε καλά στον αγώνα. Βέβαια, είχαμε και έναν συγκεκριμένο σκοπό, να ξεκουράσουμε και κάποιες αθλήτριες, όπως τη Ζέρβα, τη Ζήτη και την Ταντουρόφσκα. Τη Ζέρβα όμως αναγκάστηκα να τη χρησιμοποιήσω 17 λεπτά, που ήθελα να παίξει ελάχιστα, γιατί τη θέλουμε να αγωνιστεί για μεγάλο διάστημα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.  

Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν τραγική η εικόνα μας και χάναμε 9-6, ενώ συνολικά στο πρώτο μέρος βάλαμε και δεχτήκαμε 22 πόντους. Το θετικό είναι τουλάχιστον ότι η ομάδα συνέχισε στην τακτική ότι αμυντικά δε δέχεται πάνω από 50 πόντους με τίποτα. Έχουμε λοιπόν συνέπεια στην άμυνα, ενώ στην επίθεση είναι μεγάλο πλήγμα που απουσιάζει τους τελευταίους αγώνες η Κυριατζίδου, που είναι καθαρά επιθετική μονάδα. Πιστεύουμε με τον Πιερικό/Αρχέλαο τον Ιανουάριο να είναι κοντά μας.

Στο δεύτερο μέρος με την είσοδο της Ζέρβα, της Ζήτη και της Ταντουρόφσκα σοβαρευτήκαμε και κάναμε από το 20’ μέχρι το 33’ επιμέρους σκορ 8-31. Έτσι καθαρίσαμε το ματς και στη συνέχεια βάλαμε τις μικρές.

Θέλω να σημειώσω ότι όλη την προηγούμενη βδομάδα δεν προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, αντιθέτως υπήρχε μία χαλαρότητα και το επισημάναμε. Ήταν καλό που έγινε τώρα αυτό, γιατί ενόψει του αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που είναι ματς κατηγορίας, όπως με τον Ηρακλή, έχουμε προγραμματίσει διπλές προπονήσεις κι αυτή τη βδομάδα.

Ένα ματς έμεινε για τα 2016 και χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Όπως με τον Ηρακλή που γέμισε το γήπεδο, έτσι και τώρα να μας δώσει ώθηση και να γίνει ο έκτος παίκτης μας. Μετά απ’ το ματς με τον Απόλλωνα ξεκινά δεύτερη προετοιμασία μέχρι τον Ιανουάριο, καθώς αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι για το 2016 και στη συνέχεια θέλουμε να έχουμε διάρκεια.

 Έτσι, θα μπορέσουμε σε διάστημα περίπου ενός μηνός και να δουλέψουμε στις ατέλειες μας, αλλά και να αποθεραπευθεί η Κυριατζίδου, η οποία δουλεύει πυρετωδώς, με τον γιατρό μας τον κ. Βαβέτση και τον φυσικοθεραπευτή μας, τον κ. Λιάκο να την έχουν αναλάβει. Θα χρειαστεί σίγουρα να κάνει κάποια μικροεπέμβαση, αλλά αυτή θα γίνει μετά το τέλος του πρωταθλήματος κι έτσι θα μπορεί να αγωνίζεται στα παιχνίδια».

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Α2 γυναικών/βόρειος όμιλος

Κυριακή 4/12

8η αγωνιστική

Ρύσιο-Ολύμπια Λ. 46-53

ΠΑΣ Γιάννινα-Πυλαία 53-61

Πιερικός Αρχέλαος-ΑΟ Σερρών 66-44

Απόλλων Καλ.-Σταυρούπολη 61-39

Ηρακλής-Τιτάνες Δρ. 88-58

Ασπίδα Ξάνθης-Ολυμπιακός Β. 42-63

 

Η βαθμολογία

1.Ολυμπιακός Β. 16

2. Ηρακλής 15

 3. Απόλλων Καλ. 15 

 4. Ολύμπια Λ. 14 

 5. Πυλαία 13

6. Αναγ. Νέου Ρυσίου 11 

7. Πιερικός Αρχέλαος 11 

8. Σταυρούπολη 11

9. Τιτάνες Δρ. 11 

10.Ασπίδα Ξάνθης 10

11.  ΠΑΣ Γιάννινα 9

  12. ΑΟ Σερρών 7 

*Ο ΑΟ Σερρών έχει έναν μηδενισμό

 

 

Last modified onFriday, 09 December 2016 17:28
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]