noodles volos banner

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, 28-53 τη Νίκη στο ντέρμπι

Οι ερυθρόλευκες του Μιχάλη Καπουρνιώτη "τα βρήκαν σκούρα", μπροστά στον ενθουσιασμό της Νίκης στα πρώτα λεπτά, αλλά όταν βρήκαν ρυθμό ήταν αδύνατο για τις γηπεδούχες να τις κοντράρουν.

Μπροστά σε περίπου 150 φίλους του μπάσκετ, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο τοπικό ντέρμπι, κερδίζοντας σχετικά εύκολα τη Νίκη με 28-53, στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής της Α2 Γυναικών.

 

Το ματς

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά για τις δύο ομάδες, με τις καλαθοσφαιρίστριες Νίκης και Ολυμπιακού να ψάχνουν ακόμα τα πατήματά τους στο παρκέ του Κλειστού. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και κατάφεραν να προηγηθούν λίγο πριν τη λήξη του (9-8), με την περίοδο να κλείνει στο +1 για τον Ολυμπιακό (9-10).

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενες ήταν αυτές που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, έπαιξαν με συγκέντρωση και κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά του σκορ. Με επιμέρους σκορ, 5-13 στο δεύτερο δεκάλεπτο, το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο +9 για τις ερυθρόλευκες (14-23), με τις γηπεδούχους, πάντως, να δείχνουν αρκετά καλά στοιχεία και να μένουν στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη, ήταν ξεκάθαρο πως η Νίκη δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει τον ρυθμό του ανώτερου Ολυμπιακού, που όταν ανέβασε στροφές, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο συγκρότημα του Γιάννη Στεργιόπουλου. Έτσι, πιάνοντας εξαιρετική απόδοση σε άμυνα κι επίθεση δημιούργησαν ένα μεγάλο σερί στην τρίτη περίοδο, κλείνοντας την με τη διαφορά +23 (21-44), καθαρίζοντας νωρίς το ματς.

Η τελευταία περίοδος απέκτησε χαρακτήρα διαδικαστικό, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν διάφορα σχήματα και πρόσωπα. Στο σκοράρισμα υπήρχε σχετική ισορροπία, με την κόρνα της λήξης να «σημαδεύει» τη διαφορά στο +25.

Τελικό αποτέλεσμα, 28-53, με τον Ολυμπιακό να είναι ο δίκαιος νικητής του ντέρμπι, καθαρίζοντας στο δεύτερο μέρος και τη Νίκη να δείχνει αρκετά καλά στοιχεία στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα.

 

Τα δεκάλεπτα: 9-10, 14-23, 21-44, 28-53.

 

Περισσότερα σε λίγο...

Last modified onSunday, 18 October 2015 19:11