Logo
Print this page

Τρίδυμοι μπασκετμπολίστες στην Πάτρα μπερδεύουν διαιτητές και αντιπάλους

Αδέλφια στην ίδια ομάδα έχουμε δει, αδέλφια να παίζουν αντίπαλοι επίσης, πατέρα και γιο, προπονητή και παίκτη αντίστοιχα είναι σπάνιο, αλλά έχει συμβεί. Ομως η περίπτωση των Στέλιου, Σάββα και Κώστα Ματαρά είναι εξαιρετικά σπάνια. Είναι τρίδυμοι και αγωνίζονται στην ίδια ομάδα! Μέχρι πέρυσι ήταν στον Προμηθέα, με τον οποίο πανηγύρισαν προ διετίας την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην τελική φάση του Πανελλήνιου παιδικού πρωταθλήματος, ενώ φέτος παραχωρήθηκαν με τη μορφή δανεισμού στον Αίολο Αγυιάς.
 
«Μου άρεσε το μπάσκετ, τους έβαλα μια μπασκέτα σπίτι και κόλλησαν», μας είπε ο πατέρας τους, Δημήτρης Ματαράς, Καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. «Τον Σάββα που είναι αριστερόχειρας στο παρκέ μπορώ να τον ξεχωρίσω πιο εύκολα. Τον Στέλιο και τον Κώστα τους μπερδεύω. Συνήθως αντί για το πρόσωπο κοιτάζω τα παπούτσια τους, για να τους ξεχωρίζω. Προσπαθώ να βρω πάντα κάποια στοιχεία για να κάνω τη δουλειά μου μαζί τους στις προπονήσεις» μας είπε ο προπονητής τους στον Αίολο Αγυιάς, Ανδρέας Παπαδημητρίου.
 
«Εχει συμβεί να μας μπερδέψουν ακόμη και συμπαίκτες. Με τους αντιπάλους αλλά και τους διαιτητές αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά», τόνισε ο Στέλιος και πρόσθεσε: «Ακόμη και οι καθηγητές μας στο σχολείο δυσκολεύονται να μας ξεχωρίσουν. Ολοι έχουν αυτό το πρόβλημα και η αλήθεια είναι ότι έχει την πλάκα του. Βέβαια αναπόφευκτα μας συγκρίνουν μεταξύ μας».
 
«Κολλήσαμε μικροί με το μπάσκετ. Είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, όπως συμβαίνει με τους δίδυμους. Αποφασίσαμε λοιπόν να ασχοληθούμε με αυτό το άθλημα. Οταν είμαστε στην ίδια 5άδα το πρόβλημα για αντιπάλους και διαιτητές είναι μεγαλύτερο», είπε από την πλευρά του ο Σάββας και συμπλήρωσε:«Μας μπερδεύουν και είναι για όλους ένα θέμα. Οι αντίπαλοι κοιτούν κάποιες φορές και προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει».
 
«Μας μπερδεύουν, γιατί δε μοιάζουμε μόνο στα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο, αλλά και στο στιλ, στην κορμοστασιά» συμπλήρωσε ο Κώστας και τόνισε: «Θυμάμαι σ' ένα παιχνίδι οι διαιτητές μας μπέρδεψαν και έκαναν παρατήρηση σε εμένα, για κάποιο δυνατό φάουλ που είχε υποπέσει ο αδελφός μου. Και στο σχολείο μας μπερδεύουν, αλλά το έχουμε συνηθίσει».
 
Ο Σάββας είναι αριστερόχειρας, ενώ ο Στέλιος και ο Κώστας δεξιόχειρες. «Ο Σάββας μπορεί να σουτάρει και με το δεξί, απλώς έχει καθιερώσει το αριστερό. Είναι λίγο περίεργο αυτό, γιατί και ποδόσφαιρο κλοτσάει με το αριστερό, αλλά σε όλες τις άλλες δράσεις χρησιμοποιεί το δεξί χέρι, στο φαγητό, στο σχολείο του», μας είπε ο Δημήτρης Ματαράς, που κατάγεται από την Αθήνα, αλλά με τη σύζυγό του Χριστιάνα, επίσης καθηγήτρια στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο, ζουν για περισσότερο από 30 χρόνια στην Πάτρα. «Ολοι στην οικογένεια, τα παιδιά μας, η σύζυγός μου νιώθουμε πλέον Πατρινοί», τόνισε με νόημα ο Δημήτρης Ματαράς.
 
Στέλιος, Κώστας και Σάββας Ματαράς θα πάνε φέτος στην Β' Λυκείου στο Πειραματικό, γεννήθηκαν στις 29 Ιουλίου 2001 και έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν Θετική Κατεύνθυνση έχοντας στόχο το Πολυτεχνείο. Εκτός δηλαδή από το μπάσκετ που είναι μαζί στην ίδια ομάδα, προσεχώς έχουν στόχο να βρεθούν μαζί και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
πηγή: pelop.gr
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]