Logo
Print this page

Πρεμιέρα για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Ισλανδία

Πρεμιέρα κάνει η Εθνική στο 40ο Ευρωμπάσκετ κόντρα στην ανερχόμενη Ισλανδία, από την οποία απέχει πολύ αγωνιστικά και γι’ αυτό επιβάλλεται σήμερα να μπει με το δεξί στη διοργάνωση (16:30, ΕΡΤ 1).

Η επεισοδιακή προετοιμασία και οι ήττες στα φιλικά κλόνισαν την εμπιστοσύνη των πιστών της επίσημης αγαπημένης και κατέβασαν αρκετά τον πήχη των προσδοκιών. Στα χέρια των διεθνών, ωστόσο, είναι να αποδείξουν πως αυτή η ομάδα παραμένει ισχυρή, έστω και χωρίς Γιάννη Αντετοκούνμπο και να πιστοποιήσουν την παράξενη παράδοση που τη θέλει να διαπρέπει όταν όλοι την έχουν περίπου ξεγραμμένη.

Σε ό,τι αφορά την Ισλανδία ο 20χρονος γίγαντας (2,16μ.) Χλίνασον που έχει τρελάνει τους σκάουτ του ΝΒΑ με την εξέλιξη που είχε αφήνοντας μόλις πριν 3-4 χρόνια τα πρόβατά του για να πιάσει μπάλα μπάσκετ, ο 35χρονος γκαρντ Στέφανσον με αξιόλογη καριέρα σε ομάδες όπως η Βαλένθια και η Μάλαγα, οι Χέρμανσον και Χάνσον που διαπρέπουν στη Γαλλία, ο Βίλιαλμσον που πέρασε από τα Τρίκαλα και επελέγη από τον Κώστα Φλεβαράκη στην Αστάνα και αρκετοί ακόμη δεν είναι αμελητέες ποσότητες. Η έλλειψη άγχους και ο ενθουσιασμός που θα τους μεταφέρουν οι περίπου χίλιοι συμπατριώτες τους στις κερκίδες της Hartwall Arena αυξάνουν το βαθμό επικινδυνότητας.

Ο Κώστας Μίσσας και οι συνεργάτες του έχουν επισημάνει στους παίκτες τους κινδύνους και τις ιδιαιτερότητες του αντιπάλου. Μιας ομάδα που αρέσκεται στο να τρέχει, εκτελεί τρίποντα σαν… μανιασμένη και αν βρει ρυθμό μπορεί να σε εκπλήξει δυσάρεστα. Οι οδηγίες του τεχνικού τιμ αφορούν στο αμυντικό τρανζίσιον, την πίεση στην περιφέρεια και τον έλεγχο των ριμπάουντ στην άμυνα, ενώ στην επίθεση θα δοθεί έμφαση στα πολλά μις ματς που θα προκύψουν και την αποφυγή των λαθών. Ίσως, δε, δούμε για αρκετή ώρα χαμηλά σχήματα, με Αγραβάνη ή και Πρίντεζη στο «5» ή ακόμη και πεντάδες με τρία γκαρντ.

Όπως και να’ χει, ένα αποτέλεσμα υπάρχει. Η νίκη, που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας και θα της δώσει… φόρα για το δύσκολο σαββατοκύριακο που ακολουθεί απέναντι σε Γαλλία και Σλοβενία.

Last modified onThursday, 31 August 2017 10:08
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]