noodles volos banner

Πρωταθλητής μέσα στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός

Στο πέμπτο και τελευταίο τελικό της Basket League ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού έκανε το 3-2 στη σειρά των αγώνων και στέφθηκε πρωταθλητής μετά από τρία χρόνια. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 51-66 σε έναν τελικό που δυστυχώς για μία ακόμη φορά δεν έλειψαν τα επεισόδια, καθώς το ματς διακόπηκε 1’ 56’’ πριν το φινάλε με το σκορ στο 49-66 για περίπου μισή ώρα... Ο Πρίντεζης πέτυχε το μοναδικό και τελευταίο καλάθι του αγώνα για το 51-66 στην επανεκκίνηση του ματς σε ομιχλώδες τοπίο και με κανέναν να μην έχει διάθεση να αγωνιστεί από τα όσα προηγήθηκαν.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα όταν και προηγήθηκε στο σκορ με 11-3. Ωστόσο από το 4’ και μετά ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους διαδρόμους προς τη ρακέτα, έβρισκε λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και με σερί 7-0, μείωσε τον πόντο (11-10), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τρεις (17-14).

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και ξέφυγε στο σκορ με +11 (23-34) στο 18’ με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν λύσεις ούτε επιθετικά αλλά ούτε αμυντικά. Οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 27-36, έχοντας βάλει βάσεις για την επικράτησή τους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό, που βρήκε τους πρώτους πόντους στο 27’, με τον Μιλουτίνοφ να σκοράρει για το 29-48, ενώ οι παίχτες του Πασκουάλ βομβάρδιζαν με κάθε τρόπο το καλάθι των «ερυθρόλευκων» ανεβάζοντας τη διαφορά στο +21 (27-48 στο 25’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο +20 (37-57).

Όλα έδειχναν ότι το τελευταίο κομμάτι θα ήταν τυπική διαδικασία αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με σερί 8-0 έριξαν τη διαφορά στο -12 (45-57). Ο Παναθηναϊκός άντεξε στη πίεση που δημιούργησε πλέον και η εξέδρα που μπήκε στην εξίσωση του ματς, διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας και όταν το σκορ έγινε 49-66 στο 1.56’ πριν το φινάλε, στο ΣΕΦ άναψαν πολλά καπνογόνα. Οι κροτίδες ηχούσαν η μία μετά την άλλη, ο Παναθηναϊκός αποχώρησε στα αποδυτήρια και ο αγώνας ξανάρχισε μετά από 23 λεπτά.

Οι διαιτητές ζήτησαν να εκκενωθεί το ΣΕΦ από τους φιλάθλους, για να μην αποφασίσουν οριστική διακοπή, κάτι που έπραξαν οι άνθρωποι των γηπεδούχων. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από τον κόσμο να αποχωρήσει υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο για τιμωρία στο επόμενο πρωτάθλημα.

«Σας θέλουμε μαζί μας του χρόνου. Αποχωρήστε, για να μη μηδενιστούμε για του χρόνου και να μην τιμωρηθούμε με -2» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας κόουτς. Νωρίτερα, στην 3η περίοδο, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αποσυρθεί στη φυσούνα, όταν δημιουργήθηκε ένταση κάτω από την μπασκέτα, με οπαδούς που δυσαρεστημένοι από τα σφυρίγματα των διαιτητών ωθούσαν τους άνδρες ασφαλείας. «Ντροπή! Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός,» έκανε δήλωση λίγο αργότερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μάνος, Βιδάλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοβ 6, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (1), Γκριν 4, Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Αγραβάνης 10 (2).

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 2, Τζέιμς 11 (1), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3 (1), Ρίβερς 13 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 10 (2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12 (2).