noodles volos banner

Τρίποντο ανθρωπιάς για την ΠΙΣΤΗ από το B.C. Volos

ΜΑΝΑ ... μια λέξη τόσο δα μικρή …τόσο δα μεγάλη …μάνα ακουμπά στο στήθος φυλαχτό , πολύτιμο, ανεκτίμητο, το μικρό πλασματάκι που φεγγοβολά στα μάτια του η λάμψη της ζωής. Κι όταν η λάμψη αυτή τρεμοσβήνει; Όταν η λάμψη αχνοφέγγει και κινδυνεύει να σβήσει; Τότε το δάκρυ είναι ανείπωτο, η ψυχή τρέμει, οι χορδές της αγωνίας πάλλονται και ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα της θλίψης.

Μάνα με άρρωστο παιδί… και ποιος μπορεί να νιώσει τον πόνο της, όταν κρατώντας το μικρό χεράκι προσπαθεί να κρύψει τη χλωμάδα της  πίσω από ένα ανέμελο γέλιο… Πλησιάζει η γιορτή της μητέρας. Ένα γλυκό φιλί. Ένα μικρό λουλούδι- ανταπόδοση από το κάθε βλασταράκι στην πιο αγαπημένη του παρουσία … Είναι όμως και κάποια παιδάκια αδύναμα στα κρεβάτια και στους διαδρόμους των νοσοκομείων κλεισμένα για πολύ καιρό προσπαθώντας να νικήσουν τη δύσκολη αρρώστια του καρκίνου.

Τούτα τα παιδάκια θα σφίξουν το χέρι της μανούλας τους ζητώντας τη στοργή της ν’ απαλύνει τον πόνο τους… Κι εκείνη να κρύψει τη δική της φοβία και να τους χρωματίσει με ουράνιο τόξο τα όνειρά τους. Όμως δεν είναι μόνοι. Μαζί τους η ΠΙΣΤΗ, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, βρίσκεται δίπλα τους  και βοηθά στην αποθεραπεία στηρίζοντας ψυχολογικά και οικονομικά τα παιδάκια και λάμπει το χαμόγελο, όταν τα βλέπουν νικητές. Στην ΠΙΣΤΗ για 5η συνεχή χρονιά το BC Volos, Ακαδημία Μπάσκετ, αφιερώνει τη γιορτή λήξης που θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐoυ και ώρα 7 το απόγευμα στο Puerto cafe στην παραλία.

Εκεί οι πρωταθλητές  της αγάπης θα ρίξουν τρίποντα ανθρωπιάς για τους μικρούς ήρωες που μάχονται για τη ζωή τους. Ας γίνουμε λοιπόν μια αγκαλιά  και ας πλαισιώσουμε την ΑΓΑΠΗ που απλόχερα μοιράζει το BC Volos στα παιδιά μας. Μας στηρίζουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων, η Καλλιπάτειρα (Αθλητικός Σύλλογος), η Κουζίνα Αλληλεγγύης, Οι Μαμάδες Ν. Μαγνησίας, η ΠΕΕΚΠΕ και η Ορχήστρα ΙΩΝΙΑ.

Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί

 

Last modified onMonday, 08 May 2017 16:46