noodles volos banner

Διέλυσε τη Μακάμπι, ενώ έχανε με δέκα στο πρώτο

Κακός στο πρώτο μέρος, αλλά εξαιρετικός στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός νίκησε με 81-61 την Μακάμπι μέσα στο Τελ Αβίβ στην τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα και εξασφάλισε και τυπικά την 4η θέση της βαθμολογίας που δίνει το πελονέκτημα έδρας στα Play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η έμπνευση του Τσάβι Πασκουάλ να βάλει στην τρίτη περίοδο σχήμα με τρεις κοντούς (Τζέιμς, Παππάς, Καλάθης) και η σωστή άμυνα έσωσαν τον Παναθηναϊκό από μια προδιαγραφόμενη ήττα, καθώς στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» …δε βλέπονταν και ήταν πίσω στο σκορ με δέκα πόντους (42-32)! Οι πράσινοι με εκπληκτικό δεύτερο μέρος, κατά το οποίο έκαναν επιμέρους σκορ 19-49 (!), διέλυσαν τη Μπακάμπι με 61-81. 

Κορυφαίος των νικητών, που πλέον περιμένουν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής για να μάθουν τον αντίπαλο που θα «δεινοπαθήσει» στο ΟΑΚΑ στα πλέι οφ, ο Μάικ Τζέιμς με 17 πόντους και 7 ασίστ, ενώ τον ακλούθησαν οι επίσης «διψήφιοι» Κρις Σίνγκλετον (13π.) και Νικ Καλάθης (12π.). Από τη Μακάμπι των απουσιών ξεχώρισαν οι Βίκτορ Ραντ (17π.) και Τζόι Αλεξάντερ (14π.).

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 42-32, 54-63, 61-81
 

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Άιναρς Μπαγκάτσκις): Ραντ 17 (4), Σίμπσον 5, Σμιθ, Λέβι 5 (1), Μέκελ 3 (1), Πνίνι 10 (2), Σεγκέβ, Λάντεσμπεργκ, Αλεξάντερ 14 (4), Άιβερσον 7.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 17 (3), Παππάς 6 (2), Φελντέιν 5, Γκιστ 5, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 7 (1), Μπουρούσης 6, Καλάθης 12.

Δύο ελληνοτουρκικές μονομαχίες στα πλέι οφ

Η νίκη έκπληξη της Ζαλγκίρις στη Βιτόρια επί της Μπασκόνια, έκανε τα πράγματα πιο... ξεκάθαρα σε ό,τι έχει να κάνει με τις ελληνικές ομάδες και τις αντιπάλους τους στα πλέι οφ. Για την ακρίβεια δημιούργησε δύο ελληνοτουρκικές μονομαχίες.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Εφές, που θα είναι έκτη ανεξαρτήτως του τι θα κάνει την Παρασκευή στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δύο ομάδες δηλαδή της Κωνσταντινούπολης στον δρόμο για το Final-4 της Κωνσταντινούπολης!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι δύο ελληνικές ομάδες αν με το καλό βρεθούν στο Final-4 θα βρεθούν αντιμέτωπες μόνο στον τελικό, βάσει του δεδομένου μπράκετ της Ευρωλίγκας.