noodles volos banner

Απάντησαν στον Ολυμπιακό Β. Κατσαφούρης και Λότφι

Απάντηση στην ανακοίνωση της Δ.Ε. μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου έδωσαν τόσο η διοίκηση της ΑΕΒΔ διά μέσου του πρόεδρου της, Σπ. Κατσαφούρη, όσο και ο προπονητής της ομάδας, αλλά και της Ολύμπιας Λάρισας στην Α2 γυναικών, Πάρις Λότφι.

Η απάντηση της ΑΕΒΔ

«Προς απάντηση συκοφαντικών δηλώσεων που αφορούσαν τη Διοίκηση της Α.Ε.Β.Δ. από την πλευρά της Διοικούσας επιτροπής του Ολυμπιακού Βόλου στο blog του συλλόγου και αναδημοσιεύσεων από μέσα μαζικής ενημέρωσης, τονίζουμε τα εξής:

Οι αναλήθειες και οι προσβολές που γράφτηκαν για την ομάδα μας και τον προπονητή της για αρχή είναι αιτία να σας σύρουμε βάσει νόμων στα δικαστήρια, αλλά δε θα θέλαμε να δώσουμε άλλη έκταση στα γεγονότα. Άλλωστε όλους μας, μας κρίνει το αποτέλεσμα, η προσφορά και η ιστορία!

Παρόλ’ αυτά και εφόσον δεν έχει ανακαλέσει κανείς αυτές τις δηλώσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο. Όπως έχετε καταλάβει, δεν ασχολούμαστε με κανένα άλλο σωματείο, σύλλογο, ομάδα στην πόλη και ούτε έχουμε σκοπό στο μέλλον. Αυτό ίσως να αποτελεί και το μοναδικό σας πρόβλημα.

Εμείς δε θεωρούμε σοβαρό (μπασκετικά) κανένα μέλος της ομάδας σας και γι’ αυτό δεν επιθυμούμε καμία ανάμειξή στο οτιδήποτε έχει να κάνει με το σύλλογό σας.

Οι “διαφορές” που μας χωρίζουν είναι εντός των τεσσάρων γραμμών και για όσο διαρκεί ένας αγώνας ! Αν κοιτούσε ο καθένας να βελτιώσει την ομάδα του (το σπίτι του), ίσως να μην είχατε και χρόνο να προβαίνετε σε τέτοιου είδους επιθέσεις- ανακοινώσεις.

Τέλος τα site που βιάστηκαν να αναπαράγουν την ανακοίνωση, καλό θα είναι την επόμενη φορά να ρωτάνε και την άλλη πλευρά. Αυτό λέγεται ρεπορτάζ. Αλλιώς είναι γραφεία τύπου της ομάδας, που εξυπηρετούν συμφέροντα...»

Ο πρόεδρος της Α.Ε.Β.Δ

Κατσαφούρης Σπύρος

 

Η προσωπική απάντηση του Πάρη Λότφι

«Με έκπληξη παρακολούθησα την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύματα-καταγγελίες της Δ.Ε. του Ολυμπιακού Βόλου, που προσπάθησαν μάταια να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα γύρω από το πρόσωπο μου με δηλώσεις ειρωνικές, προσβολές και ύβρεις που

ξεπερνούν κάθε ίχνος ηθικής.

Καταρχάς θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρχε παραχώρηση ώρας στο ΕΑΚ από τον σύλλογο της ΑΕΒΔ προς την Ολύμπια αλλά επρόκειτο για προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας δυο τμημάτων για τη συνέχεια των υποχρεώσεών τους.

Απορώ πραγματικά γιατί η καταγγελία τους με αντιμετώπισε με μνημειώδεις ψευδείς συκοφαντικές και ανακριβείς δηλώσεις, με στόχο να με προσβάλει προσωπικά καθώς και τα σωματεία που προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Στράφηκαν με τόση επιθετικότητα δημόσια εναντίον μου τη στιγμή που μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ήταν παρόντα στα πέριξ του αγωνιστικού χώρου, χωρίς να μας εκφράσουν επιτόπου την ενόχλησή τους. Αντίθετα μας χαιρέτησαν πρόσχαρα και αποχώρησαν, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Κάθε δραστηριότητα μας βιντεοσκοπείται και αποδεικνύει όλα τα παραπάνω καθώς και οι παριστάμενοι γονείς στο γήπεδο. Πιστεύω πως τις έδρες δεν τις κάνουν δυο μπασκέτες και ένα παρκέ αλλά οι φίλαθλοι και οι αθλητές.

Το οξύμωρο του γεγονότος είναι πως φιλικά παιχνίδια γίνονται συνέχεια σε έδρες αντιπάλων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από ανδρικά, γυναικεία και παιδικά τμήματα της πόλης μας. Τι να πουν και οι ομάδες που έχουν κοινή έδρα ή οι ομάδες εθνικών κατηγοριών που παραχωρούν ώρα στα φιλοξενούμενα σωματεία που διαμένουν στην πόλη τους μια ημέρα πριν τον αγώνα;

Δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει τόση ανησυχία, αφού αγωνιστικά η ομάδα του Ολυμπιακού, όπως αποδείχτηκε και στο εν λόγω παιχνίδι, είναι αρκετά ισχυρή, ήταν το φαβορί από την αρχή, όπως δήλωσα δημόσια, κέρδισε δίκαια το παιχνίδι και δίκαια θα ανεβεί κατηγορία. Δε χρειαζόταν τέτοιου τύπου ύβρεις και συκοφαντία για χάρη δημιουργίας κλίματος, δε βοηθούν το άθλημα και αδικούν την προσπάθειά σας.

 Όσο για τα περί προδοσίας και διαφόρων άλλων προσβλητικών προσδιορισμών προς το πρόσωπο μου θα έπρεπε χρησιμοποιείτε πιο προσεκτικά όρους δυσφημιστικούς, οι οποίοι μου δίνουν το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να προβώ σε περαιτέρω ενέργειες, αλλά αποφάσισα να μην το κάνω, επειδή εγώ προσωπικά και τα σωματείο που υπηρετώ, χτίζουμε την ιστορία σε επίπεδο αθλητισμού και πολιτισμού, ώστε να ασχοληθούμε με τους αντιπάλους μας. Επέλεξα να αποκαταστήσω την αλήθεια με δημόσια δήλωση, γιατί φίλοι του μπάσκετ της πόλης μας και όχι μόνο, που γνωρίζουν από ιστορία και προσφορά στη γυναικεία καλαθοσφαίριση, είναι όντως αυστηροί κριτές».

Πάρις Λότφι, προπονητής καλαθοσφαίρισης