noodles volos banner

Με άκρως νεανικές παρουσίες η “πρώτη” των Ν.Α. Νίκης

 Πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση/συνάντηση των Νέων Αθλητών Νίκης τη Δευτέρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί νεαροί αθλητές από τα “σπλάχνα” του συλλόγου.

Το νέο προπονητικό τιμ της θυγατρικής ομάδας της Νίκης Βόλου, Τύμπας και Μανωλόπουλος, έδειξαν με το “καλημέρα” στην προετοιμασία της ομάδας τις... διαθέσεις τους, πραγματοποιώντας μία προπόνηση με αρκετό τρέξιμο και αερόβιες ασκήσεις, με σκοπό την ανάκτηση της φυσικής κατάστασης των καλαθοσφαιριστών.

Από την πρώτη προπόνηση των “μικρών κυανόλευκων”, απουσίαζαν οι Δημήτρης Καζεπίδης, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στον ώμο του, και Γιώργος Σίμος, του οποίου το δελτίο βρίσκεται στη διάθεση των Νέων Αθλητών, αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμα αν θα αγωνιστεί στην ομάδα τη νέα σεζόν. Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε πως όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας ήταν σήμερα στο παρκέ του “Κλειστού”, ενώ στόχος των ιθυνόντων της ομάδας είναι ακόμα 1-2 προσθήκες, που ουσιαστικά θα δώσουν το κάτι παραπάνω στην προσπάθεια του συλλόγου, για την όσο το δυνατόν καλύτερή του πορεία στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Αναλυτικά οι καλαθοσφαιριστές που πήραν μέρος στη σημερινή προπόνηση: Ράπτης, Σαπούνης, Λωρίτης, Πανιόπουλος, Ανδρεόγλου, Παναγιώτου, Σούλης, Ρουσιώτης, Αλεξόπουλος, Λουκίδης, Καλλιτζαίος, Νικολόπουλος, Τίνανας.

Επιπρόσθετα, συμμετείχαν στην προπόνηση δύο ακόμα φοιτητές, οι οποίοι δοκιμάζονται και το μέλλον τους στην ομάδα θα κριθεί τις επόμενες μέρες.

Τύμπας-Μανωλόπουλος: “Στόχος μας να προωθήσουμε αθλητές στη μεγάλη ομάδα”

3neoi

Δηλώσεις πραγματοποίησε το νέο προπονητικό δίδυμο των Νέων Αθλητών Νίκης, Παναγιώτης Τύμπας και Κωστής Μανωλόπουλος, στο πλαίσιο της έναρξης της προετοιμασίας της ομάδας και ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Για την έναρξη της προετοιμασίας και τους στόχους της ομάδας:

Σ.Τ.: “Είναι η πρώτη επίσημη προπόνηση, καθώς είχαμε δουλέψει λίγο και την προηγούμενη εβδομάδα με τα παιδιά. Προσπαθούμε τώρα να βρούμε και τα τελευταία κομμάτια του παζλ, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το ρόστερ. Η ομάδα αποτελείται, όπως κάθε χρόνο, από νέα παιδιά κατά κύριο λόγο και στόχοι μας είναι, αδιαμφισβήτητα, να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν ομορφότερο μπάσκετ από τα νεαρότερα παιδιά κυρίως. Σε συνεργασία με κάποιους καλαθοσφαιριστές πιο έμπειρους θα δουλέψουμε πάντα χωρίς άγχος, χωρίς αυτοσκοπό την παραμονή. Παλεύουμε για αυτά τα παιδιά και τίποτα παραπάνω”.

Κ.Μ.: “Όπως είπε ο Στέφανος, στόχος της ομάδας είναι κυρίως τα νέα παιδιά, τα οποία ελπίζουμε κάποια μέρα να αγωνιστούν στη Νίκη. Να αποκτήσουν μιας τάξης εμπειρία φέτος και να προχωρήσουν. Γι' αυτό έχουμε και στο ρόστερ της ομάδας παίκτες, που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, άλλωστε. Πρέπει να περάσουν στους μικρότερους ορισμένα πράγματα, με στόχο να αγωνιστούν κάποτε στην πρώτη ομάδα. Δεν υπάρχει άγχος για παραμονή και πτώση, θέλουμε να παίξουμε καλό και σύγχρονο μπάσκετ κι από 'κει και πέρα να βγάλουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε”.

1neoi

Για την απότομη “μετάβασή” τους από παίκτες σε προπονητές στην ίδια ομάδα:

Σ.Τ.: “Είναι διαφορετικό κομμάτι, μπορώ να το ξεχωρίσω. Ειδικά από πέρσι, που ήταν η πρώτη χρονιά που ασχοληθήκαμε και οι δύο ως προπονητές. Για μένα, εξάλλου, όσο περνάνε τα χρόνια η προπονητική είναι το κομμάτι που με ενδιαφέρει περισσότερο, πόσο μάλλον όταν ασχολούμαι με την ομάδα, αυτήν που αγαπάω και προσωπικά είναι μεγάλη μου τιμή πάνω απ' όλα”.

 Κ.Μ.: “Τα περισσότερα παιδιά, που είναι μικρότερα σε ηλικία, τα “είχαμε” και πέρσι στο παιδικό, όταν προπονούσαμε το τμήμα και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στην κατηγορία τους. Γνωριζόμαστε, ξέρουν από εμάς τί θέλουμε, ξέρουμε από αυτούς τί μπορούμε να πάρουμε και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά”.

4neoi

Last modified onMonday, 29 August 2016 20:40