noodles volos banner

Ωρα Τοp 16 για Παναθηναϊκό

Στη μάχη του Top 16 της Ευρωλίγκας μπαίνει απόψε ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο κλειστό του ΟΑΚΑ (22:00) στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της διοργάνωσης. Τρία 24ωρα μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, από τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι πανέτοιμη για την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ευρώπης, που μπορεί να μη διαθέτουν το ρόστερ της περασμένης περόδου, αλλά παραμένουν πάντα μία σημαντική δύναμη στο θεσμό ικανή για το καλύτερο αποτέλεσμα εντός κι εκτός έδρας.
Το πρόβλημα του τραυματία Λευτέρη Μποχωρίδη είναι το μοναδικό που απασχολεί το Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Μαυροβούνιου τεχνικού, ο οποίος στις δηλώσεις του ζήτησε πάση θυσία νίκη επί της Μακάμπι: «Το πρώτο παιχνίδι μας στο Top-16 είναι πολύ σημαντικό, διότι παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να την υπερασπιστούμε. Η Μακάμπι είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, μια ισχυρή ομάδα, την οποία σεβόμαστε, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε δυνατά και να δώσουμε το 100% για να νικήσουμε».
Με νέο πρόσωπο τον Τζο Αλεξάντερ βρίσκεται στην Αθήνα η «ομάδα του λαού». Ερωτηματικό παραμένει ο Σίλβεν Λάντεσμπεργκ που έχει ενοχλήσεις στη μέση, ενώ παρά τα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Ντέβιν Σμιθ και Άλεξ Τάιους αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά.Το συγκρότημα του Γκάι Γκούντες ηττήθηκε τρεις φορές στην φάση των ομίλων, δύο από την ΤΣΣΚΑ και μία στο Τελ Αβίβ από την Τσεντεβίτα, ενώ στο πρωτάθλημα του Ισραήλ είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 11 νίκες και 2 ήττες.

gazzetta.gr