noodles volos banner

Στο νούμερο 51 των ντραφτ ο Θ. Αντετοκούνμπο

Στο Νο 51 των εφετινών ντραφτ του ΝΒΑ, για λογαριασμό της Νέας Υόρκης, επελέγη ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ενώ εκτός έμειναν οι Παπαπέτρου και Καμπερίδης.

Ο 21χρονος, που είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του άσου του Μιλγουόκι, Γιάννη, επελέγη από τους Νικς, αν και περίμενε κάτι καλύτερο, ενώ δεν έγινε το ίδιο και με τους άλλους δύο Έλληνες, τον Ιωάννη Παπαπέτρου και το Μιχάλη Καμπερίδη, που δεν επελέγησαν από κάποια ομάδα.

«Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο», τόνισε μετά τη διαδικασία ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και συνέχισε: «Ευχαριστώ τους Νικς που με επέλεξαν, την οικογένειά μου που βρίσκεται πάντα δίπλα μου, τον αδελφό μου Γιάννη, με τον οποίο ήμασταν πέρσι μαζί, εδώ. Γνωρίζω πως θα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να γίνω μέλος της ομάδας, αλλά είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι χρειαστεί και ό,τι μου ζητηθεί. Από το να κουνάω την πετσέτα στον πάγκο, μέχρι να πάρω το τελευταίο σουτ».

Το Νο 1 των εφετινών ντραφτ ήταν ο Άντριου Ουίγκινς, γιος του άλλοτε άσου του Πανιωνίου και του Σπόρτινγκ. Μίτσελ. Επελέγη από το Κλίβελαντ, ενώ το Μιλγουόκι επέλεξε το Νο 2, τον Τζαμπάρι Πάρκερ.

Σε μία άκρως ανθρωπιστική κίνηση, επελέγη συμβολικά από τους ανθρώπους του ΝΒΑ και ο Αϊζέια Όστιν. Ο 21χρονος σέντερ λόγω μιας σπάνιας ασθένειας υποχρεώθηκε λίγες μέρες πριν τη διαδικασία να σταματήσει το μπάσκετ.

Στο Νο 12 από το Ορλάντο επελέγη ο Κροάτης,  Ντάριο Σάριτς, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες υπέγραψε στην Αναντολού Εφές, όντας ο πρώτος Ευρωπαίος της λίστας. Ο Βόσνιος, Γιουσούφ Νούρκιτς, ακολούθησε δύο θέσεις πιο πίσω, ενώ στο 27 βρέθηκε ο Σέρβος, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε επελέγη στο 53 από τη Μινεσότα.