noodles volos banner

Πρέκας: "Αν παίξουμε σαν Νίκη, δεν φοβόμαστε"

Την επιθυμία η ομάδα του να συγκεντρωθεί καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι της Κυριακής στην Κέρκυρα με τον Φαίακα, δίχως να επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες, εξέφρασε με δηλώσεις του στο magnesiasports ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Λάμπρος Πρέκας.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι κόντρα στον Φαίακα:

"Είναι ένα παιχνίδι που δίνει βαθμολογικό προβάδισμα, σε όποιον το κερδίσει. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον αγώνα κόντρα στον Φίλιππο, την προηγούμενη Κυριακή. Χρειάζεται πάθος, ψυχή, δύναμη, συγκέντρωση και λίγα λάθη. Το ματς, ενδεχομένως, να μην κινηθεί πολύ στο κομμάτι της τακτικής. Είναι ένας αγώνας επιθυμίας. Οι συγκυρίες κι οι προσωπικότητες της κάθε ομάδας θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, το δικό μας στιλ παιχνιδιού, αυτό για το οποίο έχουμε φτιαχτεί. Δε σκεφτόμαστε καθόλου το ματς του πρώτου γύρου στον Βόλο. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι αυτό που έρχεται. Εμείς έχουμε ήδη κάνει την υπέρβασή μας, αυτοί θα έχουν το περισσότερο άγχος, από την άποψη πως θα αγωνιστούν και στην έδρα τους. Γενικά, η αναμέτρηση θα κινηθεί σε "λεπτές γραμμές" και θα κριθεί σε καταστάσεις που ίσως και να μην μπορούμε να προβλέψουμε".

Για το κλίμα... "τρομοκρατίας" που ενδεχομένως αντιμετωπίσει η Νίκη στην Κέρκυρα:

"Πιστεύω πως έχουμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε. Εγώ, προσωπικά, δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό και πιστεύω πως και τα περισσότερα παιδιά κάνουν το ίδιο. Πρέπει να κάνουμε ό,τι κάναμε και με τον Φίλιππο, στην έδρα μας, να μην έχουμε καθόλου στο μυαλό μας την κερκίδα, τον κόσμο και την ατμόσφαιρα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι. Αν πάμε στην Κέρκυρα να παίξουμε το παιχνίδι, συγκεντρωμένοι απόλυτα μόνο σε αυτό, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν παίξουμε σαν Νίκη Βόλου, δε φοβόμαστε κάτι".

Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, η Νίκη ολοκληρώνει την προετοιμασία της για την κυριακάτικη αναμέτρηση με ορισμένα σημαντικά προβλήματα. Αρχικά, ο αρχηγός των κυανόλευκων, Παναγιώτης Τσώλης, ο οποίος ήταν MVP στη νίκη της ομάδας του επί του Φιλίππου την περασμένη εβδομάδα, ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο 38χρονος σμολ φόργουορντ δεν προπονήθηκε καθόλου μέσα στην εβδομάδα, δοκιμάζοντας το πόδι του την Πέμπτη, δίχως τα νέα να είναι ενθαρρυντικά. Συγκεκριμένα, διαμαρτυρήθηκε πάλι για ενοχλήσεις, με τον Λάμπρο Πρέκα να τον συμβουλεύει να μην προπονηθεί άλλο. Η συμμετοχή του στο ματς της Κυριακής θεωρείται δεδομένη, δίχως φυσικά να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε και με τον Στέφανο Διγενή. Ο νεαρός αθλητής της Νίκης υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο, στην προπόνηση της Πέμπτης, με τους ιθύνοντες της ομάδας να τον στέλνουν άμεσα για θεραπεία. Ο Διγενής θα προφυλαχθεί στην προπόνηση της Παρασκευής και θα δοκιμάσει να μπει στο πρόγραμμα το πρωί του Σαββάτου, στην τελευταία δηλαδή προπόνηση της ομάδας, πριν αναχωρήσει για Κέρκυρα. Τέλος, ο Θοδωρής Τοκατλίδης έχει ένα πρόβλημα στη μέση από την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός στο οποίο οφείλεται κι η μικρή σχετικά συμμετοχή του στο ματς με τον Φίλιππο. Ο πλέι μέικερ της Νίκης προπονήθηκε κανονικά αυτές τις μέρες, παρά τις μικροενοχλήσεις του, δείχνοντας έτοιμος, ενόψει του αγώνα με τους Κερκυραίους.

3ος Όμιλος Γ' Εθνικής

μπάσκετ Ανδρών

23η αγωνιστική

Πρέβεζας 17:00 Νικόπολη Πρέβεζας-Ίκαροι Τρικάλων

ΕΑΚ Κέρκυρας 17:00 Φαίακας Κέρκυρας-Νίκη Βόλου

Παπαγερίδης-Ντόγκας (Πουλής)

ΔΑΚ Γρεβενών 17:00 Πρωτέας Γρεβενών-ΜΠΑΣ Εύαθλος Μακ.

ΔΑΚ Ιωνίας 17:00 Ιωνικός Ιωνίας-ΓΕ Αγρινίου

ΔΑΚ Πειραιάς 17:00 ΑΣΑΑ Ζέφυρος 02-ΑΓΣ Ιωαννίνων

ΔΑΚ Δ. Βικέλας 17:00 ΑΟΚ Βέροιας-ΑΠΣ Πτολεμαΐδα

 

Last modified onFriday, 27 April 2018 16:27