Logo
Print this page

Τσιακλάγκανος: Ενθουσιασμένος για την επιστροφή στο «σπίτι» μου

Μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία, ανδρώθηκε μπασκετικά στη Νίκη Βόλου, αλλά το μέλλον του επεφύλασσε να βρει την αγαπημένη του ομάδα απέναντί του, σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως θα κρίνει πολλά στην κορυφή της βαθμολογίας της Γ’ Εθνικής μπάσκετ Ανδρών. Ο Γιώργος Τσιακλάγκανος, καλαθοσφαιριστής του Φιλίππου Βέροιας, μίλησε στο  magnesiasports, σχετικά με την μπασκετική επιστροφή του στον Βόλο ύστερα από πολλά χρόνια, ως αντίπαλος. Ο 25χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε επίσης στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την πορεία της ομάδας του προς την παραπάνω κατηγορία, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Νίκη θα καταφέρει κι αυτή να προβιβαστεί στη Β’ Εθνική κι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στους κυανόλευκους στο μέλλον.

Συνέντευξη στον Κώστα Καραγεωργόπουλο

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τα πρώτα μπασκετικά του βήματα στο Βόλο και τη Νίκη, καθώς και για τη μετέπειτα πορεία του, εκτός Μαγνησίας:

«Στη Νίκη αγωνίστηκα από τα 12 μου, μέχρι να φύγω από τον Βόλο ως φοιτητής, στα 18 μου. Ήμουν μέλος της ομάδας Ανδρών για τρία χρόνια κι αγωνίστηκα και στους Νέους αθλητές Νίκης για ένα αγωνιστικό έτος. Ως μέλος της παιδικής ομάδας, είχα παίξει σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2008, το οποίο είχε διεξαχθεί στη Ρόδο κι είχαμε καταλάβει την έκτη θέση, ενώ όταν έπαιξα στο εφηβικό το 2011 έπαιξα σε ακόμα ένα Πανελλήνιο, στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, στο οποίο είχαμε βγει τέταρτοι.

Για σπουδές πήγα στην Κοζάνη. Έπαιξα στο πρώτο τοπικό πρωτάθλημα της περιοχής, με τον Λασσάνη και καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο στη Γ' Εθνική. Στη συνέχεια, πήρα μεταγραφή στον Ηρακλή Κοζάνης, ο οποίος αγωνιζόταν στη Β' Εθνική. Ακολούθησε μία σεζόν στη Γ' Εθνική, με τη φανέλα της Πτολεμαΐδας, ενώ ένα χρόνο μετά, φτάνοντας σιγά-σιγά στο τέλος των φοιτητικών μου υποχρεώσεων, έφυγα από την Κοζάνη κι ήρθα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αγωνιστώ στον Αίαντα Ευόσμου της Β' Εθνικής. Η ομάδα υποβιβάστηκε και το καλοκαίρι που πέρασε, μετακινήθηκα στον Φίλιππο Βέροιας, στον οποίο αγωνίζομαι μέχρι σήμερα».

Για το πρωτάθλημα του τρίτου ομίλου της Γ' Εθνικής και την μέχρι τώρα άκρως θετική πορεία της ομάδας του, του Φίλιππου Βέροιας, ο οποίος είναι πρωτοπόρος:

«Συγκριτικά με πέρσι που παρακολουθούσα, οι ομάδες του τρίτου ομίλου της Γ' Εθνικής είναι πιο δυνατές. Θεωρώ πως από τους ομίλους της κατηγορίας στον βορρά, ο δικός μας είναι ο πιο δυνατός κι απαιτητικός. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που επιθυμούν να ανέβουν, έχοντας πολύ καλά ρόστερ, αλλά το σημαντικότερο είναι πως πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που είχε και συνεχίζει να έχει πολλές εκπλήξεις. Είμαστε σε ένα πρωτάθλημα που οι ουραγοί μπορούν να κερδίσουν τους πρώτους κι αυτό έχει αποδειχθεί μέσα στο παρκέ.

Όσον αφορά την ομάδα μου, ξέραμε από την αρχή πως έχει δομηθεί, με αποκλειστικό στόχο να επανέλθει στη Β' Εθνική. Στόχος της διοίκησης είναι η ομάδα να επιστρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Α2, εκεί που αγωνιζόταν δηλαδή ο Φίλιππος πριν τρία χρόνια. Το ρόστερ μας αποτελείται από καλαθοσφαιριστές έμπειρους που γνωρίζουν αυτές τις κατηγορίες. Επαναλαμβάνω, στόχος μας ήταν από την αρχή η άνοδος, δεν υπήρχε κάτι άλλο για εμάς. Στην αρχή οι καλαθοσφαιριστές μεταξύ μας, ήμασταν άγνωστοι, δε γνωριζόμασταν, αλλά ο κ. Γκίμας, ο προπονητής μας, κατάφερε να μας κάνει ομάδα, να μας μεταδώσει τη φιλοσοφία που θέλει κι εμείς τη "βγάλαμε" στο παρκέ. Σε μερικά παιχνίδια, βέβαια, δεν ήμασταν τόσο καλοί και χάσαμε, αλλά γενικά παίζουμε πολύ καλό μπάσκετ κι αυτό "καθρεφτίζεται" και στον βαθμολογικό πίνακα».

Για την φετινή εικόνα της Νίκης αγωνιστικά:

«Η Νίκη κάνει μία καινούρια προσπάθεια, ξεκίνησε ουσιαστικά από το "μηδέν" πριν δύο χρόνια, όταν υποβιβάστηκε στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Απ' όσα ακούω και βλέπω, είναι μία ομάδα που έχει στόχους υψηλούς για το μέλλον. Θέλει να προβιβαστεί κι αυτή στη Β' Εθνική, είναι προφανές. Αγωνιστικά, διαθέτει ένα αξιόλογο ρόστερ, με έμπειρους παίκτες, όπως ο Παπακώστας, ο Κουτίνας, ο Τσώλης και ο Γεωργίου. Βέβαια, έκανε κάποιες ήττες που μπορούν να θεωρηθούν εκτός προγράμματος, αλλά όλα στο μπάσκετ είναι θέμα ημέρας. Δεν παρακολούθησα τα παιχνίδια και δεν μπορώ να γνωρίζω.

Πιστεύω ότι στο τέλος η Νίκη θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της, την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Είτε ως δεύτερη, είτε ως τρίτη θα τα καταφέρει. Έχει μπροστά της τον Φαίακα Κέρκυρας, μία ομάδα που τα πάει κι αυτή πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Αν συγκρίνω αυτές τις ομάδες, θεωρώ πως η Νίκη παίζει περισσότερο μπασκετικά, να σου πω την αλήθεια, είναι εγκεφαλική ομάδα. Ο Φαίακας στηρίζεται στο physical game, πιέζει στην άμυνα, τρέχει περισσότερο. Πιστεύω πως και οι δύο είναι αξιόλογες, ισάξιες ομάδες και τους αξίζει να κερδίσουν την άνοδο».

Για το ματς του πρώτου γύρου, ανάμεσα σε Φίλιππο και Νίκη, στη Βέροια:

«Στο πρώτο ματς στη Βέροια, η αρχή δεν ήταν καλή για εμάς. Η Νίκη Βόλου, στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν μπροστά στο σκορ. Στη συνέχεια, εμείς μπήκαμε πιο συγκεντρωμένα, στην τρίτη περίοδο βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ κι έτσι πήραμε ψυχολογία. Η Νίκη στη συνέχεια εκνευρίστηκε, "θόλωσε" κι έτσι διαμορφώθηκε κι η τόσο μεγάλη διαφορά υπέρ μας, η οποία φυσικά δεν έχει καμία σημασία, το "ροζ φύλλο" είναι αυτό που μετρά περισσότερο.

Στον Φίλιππο, ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης, δε σκεφτόμαστε καθόλου το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Έχουμε μάθει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ποτέ δε ξέρεις τι σου επιφυλάσσει κάθε παιχνίδι. Μπορεί στο ματς που έρχεται να βρεθούμε εμείς στη θέση της Νίκης κι εμείς, αντίστοιχα, να μη βάλουμε τα σουτ που πρέπει».

Για το παιχνίδι της Κυριακής στη Νέα Ιωνία και τι ακριβώς σημαίνει γι' αυτόν να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα που μεγάλωσε, στο γήπεδο που έμαθε τα μυστικά του αθλήματος:

«Όσον αφορά τη Νίκη, απ' όσα έχουμε μάθει, θα παραταχθεί πλήρης, χωρίς απουσίες. Θα μπει πιο συγκεντρωμένα στο ματς, καθώς σίγουρα θα σκέφτονται και το τι συνέβη στον πρώτο γύρο. Υπολογίζω πως θα έχει περισσότερο άγχος από εμάς, καθώς είναι η ομάδα που θέλει το αποτέλεσμα περισσότερο. Εμείς θεωρώ πως έχουμε το δικαίωμα να είμαστε περισσότερο χαλαροί, δίχως να λέω πως δε θέλουμε να κερδίσουμε την Κυριακή. Απλά η Νίκη είναι αυτή που θέλει περισσότερο το "ροζ φύλλο", τα βαθμολογικά της κίνητρα είναι πιο πολλά και σημαντικά από τα δικά μας. Φυσικά, θέλουμε το ματς. Αν κερδίσουμε, θεωρώ πως "κλειδώνουμε" την άνοδό μας. Πάμε να κερδίσουμε, γιατί ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Τώρα, σχετικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, θα πω πως δεν αγχώνομαι, αλλά περισσότερο γεμίζω με ενθουσιασμό. Το να παίξω στον Βόλο, είναι σαν να γυρίζω στο σπίτι μου. Κι όταν λέω ενθουσιασμό, δεν εννοώ πως θέλω σαν τρελός να νικήσω την παλιά μου ομάδα, καμία σχέση. Απλά, είμαι στον Φίλιππο, θέλω να το χαίρομαι, παίζοντας με τη φανέλα του κι είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να αγωνιστώ απέναντι στη "μητρική" μου ομάδα, στο γήπεδο που ανδρώθηκα μπασκετικά».

Για το αν θα επέστρεφε στη Νίκη το καλοκαίρι, καθώς τα δικαιώματα του καλαθοσφαιριστή ανήκουν στους κυανόλευκους:

«Αυτή είναι μία μεγάλη ιστορία, την οποία δεν είμαι ακόμα έτοιμος να τη συζητήσω. Αρχικά, πρέπει να κοιτάξω ποιο θα είναι το "αύριο" της ομάδας μου, του Φιλίππου. Σε περίπτωση που προβιβαστεί, δεν είμαι ακόμα σε θέση να γνωρίζω αν θα είμαι στα πλάνα του, αν θέλει να με κρατήσει στο ρόστερ. Όσον αφορά τον Βόλο και τη Νίκη, η αλήθεια είναι πως δεν είχα στο μυαλό μου να επιστρέψω ακόμα. Στόχος μου είναι να πάρω το πτυχίο μου και γι' αυτό επιδιώκω να είμαι κοντά στην Κοζάνη. Βέβαια, το καλοκαίρι θα συζητήσω και με τη Νίκη, δεν αποκλείω κανένα ενδεχόμενο. Επαναλαμβάνω, είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Προτεραιότητά μου, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η άνοδος με τον Φίλιππο κι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις που απομένουν. Από 'κει και πέρα, αφήνω κάθε ενδεχόμενο ανοικτό για το καλοκαίρι».

Τέλος, ο Γιώργος Τσιακλάγκανος έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Νίκης, στο πλαίσιο της Κυριακάτικης αναμέτρησης, μέσω του οποίου ζήτησε το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας να γεμίσει:

«Γενικά πρέπει να γεμίζουν όλα τα γήπεδα σε αυτές τις κατηγορίες. Μακάρι σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια της Ελλάδας, όπου υπάρχουν ομάδες σε εθνικές κατηγορίες, να υπάρχει πολύς κόσμος που θα στηρίζει και θα εμψυχώνει τους αθλητές. Ο κόσμος της Νίκης, βέβαια, στηρίζει πολύ την ομάδα μπάσκετ και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπω και φέτος, ειδικά, με την προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση της ομάδας της Νίκης πως ο κόσμος αφουγκράζεται την προσπάθειά της και πηγαίνει στο κλειστό.

Όσον αφορά την Κυριακή, μακάρι να ζήσουμε μία εκρηκτική ατμόσφαιρα στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, από αυτές που μπορεί να χαρίσει ο λαός της Νίκης. Θα κάνει καλό και στον Φίλιππο μία τέτοια ατμόσφαιρα, θα μας δώσει παραπάνω ώθηση. Κάθε παίκτης που αγωνίζεται σε ένα γεμάτο γήπεδο, γεμίζει κι αυτός με ενέργεια. Υπάρχει ενθουσιασμός, ένταση και όλα τα σχετικά».

 

 

Last modified onThursday, 19 April 2018 19:36
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]