noodles volos banner

Κουτίνας: "Γύρισα για την άνοδο, αποτυχία το οτιδήποτε άλλο"

Το ότι η άνοδος στη Β' Εθνική επιβάλλεται να είναι αυτοσκοπός της Νίκης Βόλου, βάσει της εξαιρετικής αγωνιστικής και διοικητικής προσπάθειας στην ομάδα φέτος, τονίζει με δηλώσεις που έκανε στο Magnesiasports ο Σάκης Κουτίνας. Ο Βολιώτης μπασκετμπολίστας των κυανόλευκων επισημαίνει παράλληλα ότι ρεαλιστικά μετά τη δεύτερη ήττα από τους Ικάρους δυσκόλεψε πολύ η κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον αγώνα κόντρα στους Ικάρους στα Τρίκαλα:

«Για ακόμα ένα παιχνίδι πιστεύω πως πληρώσαμε το κακό μας ξεκίνημα. Μπήκαμε άσχημα στον αγώνα, βρεθήκαμε για ακόμα ένα ματς πίσω στο σκορ, "κυνηγώντας" το αποτέλεσμα. Στο τέλος της αναμέτρησης, ενώ περάσαμε μπροστά με επτά πόντους, πάλι από αρκετά δικά μας λάθη, χάσαμε το προβάδισμά μας και το παιχνίδι. Αδιαμφισβήτητα, η απουσία του Παπακώστα στα τελευταία λεπτά επίσης στοίχισε, αλλά θεωρώ πως εμείς και μόνο εμείς, με τα λάθη μας σε άμυνα κι επίθεση, είμαστε οι υπεύθυνοι για το αρνητικό αποτέλεσμα της Κυριακής».

Για το αν η ήττα τους φέρνει, πλέον, μακριά από τη δεύτερη θέση:

«Μαθηματικά, υπάρχει χρόνος και αρκετά παιχνίδια. Ρεαλιστικά, όμως, θεωρώ πως, βάσει προγράμματος, έχει δυσκολέψει πολύ η υπόθεση δεύτερη θέση. Στόχος της ομάδας μας είναι η άνοδος, το λέω και το ξαναλέω. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς θα είναι αποτυχία για μένα προσωπικά. Η Νίκη δεν είναι για αυτήν την κατηγορία, ούτε η παραμονή μας στη Γ' Εθνική μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεγάλη επιτυχία. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι να "τελειώσουμε" την τρίτη θέση και να κυνηγήσουμε, όσο μπορούμε, και τη δεύτερη».

Για το γεγονός πως το επόμενο επίσημο παιχνίδι της Νίκης θα γίνει σε περίπου ένα μήνα:

«Υπάρχουν θετικά κι αρνητικά σημεία. Σίγουρα, έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να πάρουμε κάποιες ανάσες, που είναι απαραίτητες για τη δύσκολη συνέχεια. Από την άλλη, όμως, η απραξία ενός μήνα δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για μία ομάδα που βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Πιστεύω πως οι προπονητές μας κι η διοίκηση θα φροντίσει να προγραμματίσει κάποια φιλικά, προκειμένου να διατηρήσουμε αυτόν τον ρυθμό μας, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος».

Για τη δική του πρόβλεψη σχετικά με το τέλος της φετινής χρονιάς για την ομάδα του:

"Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε μέσα στην τριάδα. Αν δε γίνει, επαναλαμβάνω πως θα είναι μεγάλη αποτυχία για εμάς, η Νίκη δεν είναι ομάδα αυτής της κατηγορίας. Είμαστε δυνατοί αγωνιστικά, αν κι είχαμε αρκετές ατυχίες και τραυματισμούς μέσα στη χρονιά, η διοίκηση λειτουργεί άψογα και μας αξίζει η άνοδος. Δεν αρμόζει στην ιστορία και το όνομα της Νίκης τα χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα και η Γ' Εθνική. Ο λόγος που γύρισα ήταν η άνοδος και επειδή είδα πως στη Νίκη, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μία διοίκηση με όραμα και δυνατότητες να πάει την ομάδα πιο ψηλά".