noodles volos banner

Φιλοξενεί τον "φορμαρισμένο" Εύαθλο η Νίκη την Κυριακή

Η Νίκη Βόλου φιλοξενεί τον Εύαθλο Πολυκάστρου την Κυριακή για την 19η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ' Εθνικής μπάσκετ (11/3, 17:00) στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας και θέλει να πάρει το πέμπτο συνεχόμενο "ροζ φύλλο" της, προκειμένου να συνεχίσει να βρίσκεται σε "απόσταση βολής" από τις πρώτες δύο θέσεις.

Η αναμέτρηση, φυσικά, παρουσιάζει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς οι κυανόλευκοι θα βρουν απέναντί τους μία ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιώργου Παπαδόπουλου έχει έξι συνεχόμενες νίκες, βρίσκεται στους 25 βαθμούς και προσπαθεί να πραγματοποιήσει τη δική της "αντεπίθεση", προκειμένου να μπει για τα καλά στο "κόλπο" της πρώτης τετράδας. Φυσικά, η Νίκη δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον αντίπαλό της, έχει δημιουργήσει το δικό της σερί με τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια και θέλει να το επεκτείνει, με στόχο να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας που έχει στο βαθμολογικό πίνακα από τους συνδιεκδικητές της για την τρίτη θέση. Εξάλλου, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η ομάδα του Λάμπρου Πρέκα έδειξε πως η ομάδα του Πολυκάστρου είναι απολύτως στα μέτρα της, κερδίζοντάς την στην έδρα της, με σκορ 77-66.

Παράλληλα, η Νίκη θέλει να συνεχίσει με δίποντα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, καθώς μετά από αυτές ξεκινά και το "μπαράζ" των δύσκολων αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα, εκεί όπου θα κριθεί κι η άνοδος των κυανόλευκων στη Β' Εθνική. Οι εύκολες νίκες, τις επόμενες δύο εβδομάδες, λοιπόν, χρειάζονται προκειμένου η ομάδα να διατηρηθεί ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, η ψυχολογία όλων στο στρατόπεδο της Νίκης να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και να δοθεί κι η ευκαιρία στον κ. Πρέκα να πραγματοποιήσει πιο ευρύ "rotation", με στόχο την ξεκούραση βασικών αθλητών και την προφύλαξή τους από τυχόν τραυματισμούς.

Η προετοιμασία της βολιώτικης ομάδας, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε υπό αρκετά καλές συνθήκες, με συμμετοχή όλων των καλαθοσφαιριστών, δίχως απρόοπτα και με πολύ καλή διάθεση. Η τελευταία προπόνηση, ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής, είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (10/3), σε πιο ήπιους ρυθμούς, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση των αθλητών, παραμονές του αγώνα.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Γ' Εθνικής μπάσκετ Ανδρών:

Κυριακή 11 Μαρτίου (όλα τα ματς στις 17:00)

Κλειστό Πρέβεζας: Νικόπολη Πρέβεζας-ΑΠΣ Πτολεμαΐδα

ΕΑΚ Κέρκυρας: Φαίακας Κέρκυρας-ΑΓΣ Ιωαννίνων

ΔΑΚ "Δ. Βικέλας": Φίλιππος Βέροιας-ΓΕ Αγρινίου 

Κλειστό Νέας Ιωνίας: ΓΣ Νίκη Βόλου-ΜΠΑΣ Εύαθλος

Διαιτητές: Πράττος-Κουκουλεκίδης

ΔΑΚ Γρεβενών: ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών-ΑΟΚ Βέροιας

ΔΑΚ Ιωνίας: ΑΣ Ιωνικός Ιωνίας-ΑΣΑΑ Ζέφυρος '02

 

Last modified onFriday, 09 March 2018 15:33