noodles volos banner

Με σοβαρότητα και συγκέντρωση στο Αγρίνιο η Νίκη

Απών από δύο προπονήσεις μεσοβδόμαδα ο Διγενής, κανονικά στο Αγρίνιο Απών από δύο προπονήσεις μεσοβδόμαδα ο Διγενής, κανονικά στο Αγρίνιο

Χωρίς να έχει τη διάθεση να πέσει θύμα έκπληξης, η Νίκη Βόλου ταξιδεύει από το Σάββατο (3/3) στο Αγρίνιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Κυριακή, την ουραγό στον τρίτο όμιλο της Γ' Εθνικής μπάσκετ Ανδρών, Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για ένα ματς που φαινομενικά μοιάζει εύκολο για τους κυανόλευκους. Η ομάδα του Αγρινίου έχει μόλις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, βρίσκεται μαζί με την Πτολεμαΐδα στην τελευταία θέση του ομίλου και δείχνει πως δύσκολα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη Νίκη. Από την άλλη, όμως, πρόκειται για μία ομάδα που κυνηγά τις όποιες μαθηματικές ελπίδες της για την παραμονή, δεν προτίθεται να τα παρατήσει και σε αναμετρήσεις εθνικών κατηγοριών, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Ο Λάμπρος Πρέκας τα γνωρίζει όλα αυτά κι έχει φροντίσει να τα μεταδώσει και στους καλαθοσφαιριστές του. Συγκεκριμένα, καθ' όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, τους επισημαίνει πως πρέπει να παρουσιαστούν για ακόμα μία Κυριακή σοβαροί και συγκεντρωμένοι, προκειμένου να κάνουν εύκολο το παιχνίδι, οι ίδιοι με την καλή εμφάνισή τους. Παράλληλα, τους τονίζει πως αν το παιχνίδι πάρει την τροπή που πήρε και το ματς με τα Γιάννενα, θα δοθεί η ευκαιρία και σε αυτόν να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους καλαθοσφαιριστές, προκειμένου οι βασικοί του παίκτες να πάρουν ανάσες και να μην φτάσουν στα "κόκκινα" της απόδοσής τους, στο πλαίσιο και των ερχόμενων δύσκολων αναμετρήσεων. Οδηγός για να έρθει ένα εύκολο "ροζ φύλλο", από πλευράς Νίκης, είναι η επιθετική άμυνα στην περιφέρεια, προκειμένου οι κυανόλευκοι να περιορίσουν τους καλούς "κοντούς" του Αγρινίου, να κλέψουν μπάλες και να πετύχουν εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο, κάτι που έγινε και στο παιχνίδι της Νέας Ιωνίας, κόντρα στα Γιάννενα, την περασμένη Κυριακή.

Στα αγωνιστικά, το απουσιολόγιο του κ. Πρέκα, ενόψει Αγρινίου, είναι "λευκό". Όλοι οι παίκτες της ομάδας συμμετείχαν κανονικά σε όλες τις προπονήσεις της εβδομάδας, πλην του Διγενή, ο οποίος λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων απουσίασε για δύο μέρες, αλλά επέστρεψε κανονικά σε φουλ πρόγραμμα. Η προετοιμασία της Νίκης θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου, με προπόνηση στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας. Μετά το τέλος αυτής, η αποστολή των κυανόλευκων θα αναχωρήσει για το Αγρίνιο, εκεί όπου θα διανυκτερεύσει. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Κυριακής (4/3, 14:30).

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Γ' Εθνικής:

17:00, Κλειστό "Δ. Βικέλας": ΑΟΚ Βέροιας-Νικόπολη Πρέβεζας
17:00, ΔΑΚ Πτολεμαΐδας: ΑΠΣ Πτολεμαϊδα-Φαίακας Κέρκυρας
17:00, ΕΑΝΚ Ιωαννίνων: ΑΓΣ Ιωαννίνων-Φίλιππος Βέροιας
14:30, ΔΑΚ Αγρινίου: ΓΕ Αγρινίου-Νίκη Βόλου - Διαιτητές: Λαμπίρης, Μπακετέα
17:00, Κλειστό Πολυκάστρου Κιλκίς: Εύαθλος Πολυκάστρου-Ικαροι Τρικάλων
17:00, ΔΑΚ Περαία: Ζέφυρος-Πρωτέας Γρεβενών