noodles volos banner

Απεβίωσε ο Ευγένιος Γκέραρντ

Το 2018 ήρθε με μία πολύ μεγάλη απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ευγένιος Γκέραρντ έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (2/1), καθώς στα 77 του χρόνια η καρδιά του δεν άντεξε άλλο από τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. 

Ο Ολλανδός τεχνικός που έγινε… Κρητικός και μπήκε στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ήρθε στη χώρα μας το 1985 και ρίζωσε δημιουργώντας έναν πανίσχυρο ΟΦΗ. Παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας μέχρι και το 2000 (ο μακροβιότερος ξένος προπονητής σε ελληνικό σύλλογο) έχοντας σπουδαιότερες στιγμές την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987 με 3-1 στα πέναλτι απέναντι στον Ηρακλή και την πρόκριση στους «16» του Κυπελλούχων επί της Ατλέτικο Μαδρίτης το 1996. 

Το 2000 ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού συμβούλου στην ΑΕΚ δίπλα στον Τόνι Σαβέφσκι που ήταν προπονητής, ενώ το 2001 ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ και το 2002 κάθισε στον πάγκο του Ηρακλή. Τελευταία του ομάδα ήταν η Παναχαϊκή, για δύο μήνες από το Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο του 2010. 

Μόλις στις 20 Νοεμβρίου τιμήθηκε από τον ΟΦΗ με ένα αγώνα μεταξύ των παιδιών Γκέραρντ και των φίλων Γκέραρντ σε ένα ματς που τον τίμησαν με την παρουσία τους συγκινημένοι πολλοί άνθρωποι που μεγαλούργησαν δίπλα του. Ο ίδιος, παρά την κακή κατάσταση της υγείας του, απόλαυσε τη στιγμή. Θαρρείς και έκανε υπομονή και κρατήθηκε στη ζωή για να ζήσει αυτή τη συγκινητική εκδήλωση. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον αγαπημένο Γκεραρντάκη…