noodles volos banner

Λ. Πρέκας: «Δε βλέπουμε τα φιλικά με βάση το σκορ»

Με 67-77 από την ΑΕΛ στη Νέα Ιωνία και με 89-71 από τους Τιτάνες στον Παλαμά έχασε η Νίκη Βόλου σε φιλικά που έδωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο, αν και στο δεύτερο ματς υπήρχαν σημαντικές απουσίες παικτών, που τραυματίστηκαν το Σάββατο κόντρα στους βυσσινί. Συγκεκριμένα, ο Γεωργίου, που είχε από τα πρώτα λεπτά ένα σχίσιμο στο φρύδι, και ο Τοκατλίδης, που υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς, δεν ακολούθησαν την αποστολή για την κωμόπολη της Καρδίτσας, όπως και οι Καφάσης, που μπαίνει με μπάλα από την επόμενη βδομάδα, αλλά και ο Σούλης, που είχε παίξει ωστόσο με την ΑΕΛ.

Σε δηλώσεις του στο Magnesiasports ο Λάμπρος Πρέκας τόνισε τα εξής:

«Είναι φιλικά παιχνίδια, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε την κούραση και την επιβάρυνση από τις πρώτες βδομάδες και το γεγονός ότι οι αντίπαλοί μας είναι πιο έτοιμοι, γιατί παίζουν Κύπελλο αυτή τη βδομάδα. Δε βλέπουμε  τα ματς με βάση το σκορ. Σκοπός είναι να διαπιστώσουμε τι μπορούμε να κάνουμε και να δούμε τις αδυναμίες μας. Είδαμε και κάποια θετικά στοιχεία, είδαμε όμως και κάποια άλλα, που θέλουμε να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε στην πορεία.

 Είναι πολύ νωρίς ακόμη για μας. Αυτά τα φιλικά ήταν στην τρίτη από τις οκτώ εβδομάδες πριν το πρωτάθλημα, άρα είναι πάρα πολύ νωρίς. Αγωνιστικά βγάζουμε κάποιους αυτοματισμούς. Μέλημά μας ήταν τις τρεις βδομάδες που πέρασαν να προετοιμάσουμε τους παίκτες, ώστε να είναι έτοιμοι σωματικά για τον παραπάνω όγκο προπόνησης, που θα έχουμε τις επόμενες τρεις βδομάδες.

Στο δεύτερο φιλικό το Σαββατοκύριακο με τους Τιτάνες λόγω των απουσιών, δεν είχαμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε τον χρόνο, ενώ στο δεύτερο μέρος φάνηκε η κούραση από τις διπλές προπονήσεις των προηγούμενων ημερών και το φιλικό του Σαββάτου. Παρολ’ αυτά αντεπεξήλθαμε αρκετά καλά. Θέλουμε πολλή δουλειά, για να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα, το οποίο είναι μεγάλο και χωρίς εύκολα ματς. Στόχος είναι να πατήσουμε καλά στην κατηγορία και να δούμε στη συνέχεια αν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω.

Είναι θετικό ότι τα παιδιά δείχνουν διάθεση και ότι θα είμαστε μία ομάδα που θα τρέξει και θα πιέσει. Σίγουρα έχουμε και αδυναμίες που θέλουμε να βελτιώσουμε».

Να σημειωθεί ότι το φιλικό της Τετάρτης (13/9) με την ΑΕΛ εκτός έδρας αναβλήθηκε, αφού οι παίκτες είναι αρκετά καταπονημένοι και πιθανόν να γίνει σε άλλη ημερομηνία, ενώ το Σαββατοκύριακο η ομάδα θα δώσει δύο φιλικά με Λοκρό Αταλάντης το απόγευμα του Σαββάτου και Έσπερο Λαμίας το πρωί της Κυριακής στις 12 το μεσημέρι, κάνοντας διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της περιοχής. Σ’ αυτούς τους αγώνες θα επανέλθουν οι Γεωργίου και Τοκατλίδης.