noodles volos banner

Μανδαλάκης: «Χαίρομαι που επιστρέφω ως αντίπαλος, λίγο έλειψε να συνεχίσω και φέτος στη Νίκη»

Πολύ γρήγορα θα επιστρέψει στο κλειστό της Νέας Ιωνίας ο Γιάννης Μανδαλάκης. Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Νίκης αγωνίζεται πλέον με τη φανέλα της Βόνιτσας, στην οποία έκλεισε λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, και με τη νέα του ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπος με τους κυανόλευκους την Κυριακή στις 5 για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. 

Το magnesiasports μ’ αυτήν την αφορμή επικοινώνησε με τον 28χρονο σούτινγκ γκαρντ, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο αγωνιστικά όσο και ως χαρακτήρας στο πέρασμά του από τον Βόλο και η συνομιλία μας είχε ως εξής:

 Γιάννη, βίωσες μία πολύ δύσκολη χρονιά την περσινή σεζόν με τη Νίκη και επιστρέφεις στη Νέα Ιωνία ως αντίπαλος. Ποια είναι στα συναισθήματά σου;

Χαίρομαι πολύ που το Σαββατοκύριακο αυτό θα βρεθώ στον Βόλο και θα αγωνιστώ ξανά στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Πέρσι η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη, αλλά ήταν μία από τις καλύτερες μου χρονιές, τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο σχέσεων με πολλούς ανθρώπους, επομένως θα είναι ένας ξεχωριστός αγώνας για μένα.

Αποτελεί κίνητρο για σένα να αποδώσεις τα μέγιστα στο παιχνίδι της Κυριακής το γεγονός ότι πέρσι δεν είχατε την απαιτούμενη στήριξη από την ομάδα και οι παίκτες παλεύατε μόνοι σας;

Δεν το βλέπω τόσο εγωιστικά ούτε εκδικητικά. Με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μου και το μόνο που θέλω να κάνουμε και εγώ και οι συμπαίκτες μου είναι να κερδίσουμε την Κυριακή.

Οι συνθήκες που συνάντησες στη Βόνιτσα ποιες είναι;

Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ καλές, οι άνθρωποί της είναι πολύ κοντά στην ομάδα, τη στηρίζουν όσο μπορούν και κάνουν ό,τι καλύτερο με όποια μέσα διαθέτουν. Θεωρώ ότι η επιλογή μου να είμαι μέλος της Βόνιτσας είναι συνειδητή και μέχρι στιγμής μόνο καλά πράγματα έχω να πω.  Δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα και όλα κυλούν πολύ ομαλά και στο οικονομικό κομμάτι και στα υπόλοιπα.  

Υπήρξε καμία επαφή με τη διοίκηση της Νίκης τη μεταγραφική περίοδο, ώστε να συνεχίσεις και φέτος;

Η αλήθεια είναι ότι έφτασα πολύ κοντά στο να συνεχίσω στην ομάδα, αλλά για κάποιους λόγους αυτό δεν προχώρησε. Δε χρειάζεται ν’ αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Πλέον είμαι παίκτης της Βόνιτσας και θα κάνω ό,τι μπορώ καλύτερο για να κερδίσουμε την Κυριακή σ’ ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας.

Πώς αξιολογείς τη Νίκη με βάση το υλικό της και τι θα έλεγες για τις δυνατότητες της δικής σου ομάδας; Έρχεστε στον Βόλο ως φαβορί; 

Προσωπική μου άποψη είναι πως είμαστε το φαβορί. Σε ό,τι αφορά τη Νίκη, απ’ αυτά που ξέρουμε, έχει αποδυναμωθεί πάρα πολύ, υπάρχει νεανικό ρόστερ με τρία παιδιά που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα και αν τα περιορίσουμε, δε θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Σχετικά με μας, έχω να πω ότι οι προσθήκες έγιναν προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και γι’ αυτό, αν και ατομικά έχουμε δυνατότητες, απομένει τώρα να δέσουμε και ως ομάδα.

Και οι δύο ομάδες, και η Νίκη και η Βόνιτσα, προέρχεστε από βαριές ήττες στην πρεμιέρα. Αυτό σημαίνει κάτι για το παιχνίδι της Κυριακής;

Αν το δούμε βάσει της εικόνας από την πρώτη αγωνιστική, είναι ένα ντέρμπι παραμονής. Πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη δική μας απόδοση και αν εμείς είμαστε σοβαροί και κάνουμε αυτά που δουλεύουμε τις τελευταίες μέρες, θα κερδίσουμε. Αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το ματς και θέλουμε οπωσδήποτε να το πάρουμε, γι’ αυτό και η αποστολή μας θα έρθει στον Βόλο από την προηγούμενη μέρα.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΛ από την οποία χάσαμε με 20 πόντους στο γήπεδό μας την Κυριακή, είναι πολύ δυνατή και με πολλές λύσεις. Εμείς είμαστε μία νέα ομάδα που τώρα αρχίζουμε και δένουμε μεταξύ μας κι ο χρόνος που περνάει είναι υπέρ μας, αφού μέρα με τη μέρα και βδομάδα με τη βδομάδα θα πηγαίνουμε καλύτερα.