noodles volos banner

Πάρτι της Μεταμόρφωσης στο τοπικό ντέρμπι

Το τοπικό ντέρμπι μετέτρεψε σε περίπατο η Μεταμόρφωση στα δύο τελευταία δεκάλεπτα και πήρε εύκολα σχετικά το πρώτο της ροζ φύλλο. Οι κιτρινόμαυρι του Αντώνη Μυριντζή επικράτησαν με 94-67 της Νίκης Βόλου στο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής μπάσκετ ανδρών. 

Το πρώτο μέρος έδειχνε πραγματικά οτι πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι. Η Νίκη μπήκε δυνατά και προηγήθηκε και η Μεταμόρφωση αντέδρασε στη συνέχεια, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει. Το 42-39 στην ανάπαυλα ήταν χαρακτηριστικό για την εικόνα των δύο πρώτων δεκαλέπτων με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο - πόντο... Η Μεταμόρφωση με τους Νάνη και Παπούλια να δίνουν το σύνθημα και η Νίκη με τους Τσώλη και Τάσσο να είναι πρωταγωνιστές, έδειχναν οτι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν η μία από την άλλη. 

Στην επανάληψη όμως η εικόνα άλλαξε άρδην. Η Μεταμόρφωση επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και έκανε πάρτι μετά από ένα σημείο. Στο 22 η Μεταμόρφωση πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με διψήφιο αριθμό πόντων (49-39), ενώ η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της στους 27 πόντους τέταρτο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Οτι και να έκαναν οι παίκτες της Νίκης δεν μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση. Έτσι και οι δυο προπονητές έριξαν στο παιχνίδι παίκτες από τον πάγκο και το τελευταίο πεντάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-39, 71-56, 94-67 

Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης

Διαιτητές: Πιτσίλκας Μ.-Φακίτσας

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ (Μυριτζής): Καραγεώργος 14 (1), Ζήσης, Παπούλιας 31 (2), Νάνης 18 (2), Παρασκευάς 15, Παλάσκας 3, Τσιτσιγιάννης 4, Γιωτόπουλος 7 (1), Διανέλλος 2, Αγκρής.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Καραΐσκος): Τζίνης 15, Κατσαλής 5 (1), Οικονόμου, Μαστοράκης, Βασδέκης, Μπίζιος, Τσώλης 14, Θεοδώρου, Κέτουλας 9 (1), Τάσσος 19, Τοκατλίδης 5 (1).

Last modified onSunday, 12 October 2014 21:47