noodles volos banner

Καραΐσκος: «Θα κάνουμε την προσπάθεια μας με αξιοπρέπεια»

Ο Βασίλης Καραΐσκος βρίσκεται μία εβδομάδα στο «τιμόνι» της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Ο έμπειρος Βολιώτης τεχνικός, που έχει συνδέσει και τη μεγάλη καριέρα του ως καλαθοσφαιριστής με την κυανόλευκη ομάδα, μίλησε στο magnesiasports για αυτή τη νέα προσπάθεια και τόνισε ότι με αξιοπρέπεια ο ίδιος και οι παίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να πετύχει η Νίκη τον στόχο της και να παραμείνει στη Γ’ Εθνική.

Ο Βασίλης Καραΐσκος ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα από τη Νίκη και έφτασε να αγωνίζεται στην Εθνική ελπίδων ως παίκτης της κυανόλευκης ομάδας, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για τον Πανιώνιο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολες τις στιγμές που περνά η Νίκη Βόλου, αλλά τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να αφήσει την ομάδα: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Το σίγουρο είναι ότι είναι πιο δύσκολη στιγμή της ομάδας από τότε που ασχολούμαι και παρακολουθώ εγώ τη Νίκη… Παρ’ όλα αυτά είμαστε εδώ στα δύσκολα. Δεν πρέπει να την αφήσουμε την ομάδα και δεν θα την αφήσουμε».

Για τον στόχο της φετινής σεζόν και κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί: «Ο στόχος μας είναι να σώσουμε την κατηγορία. Εχουμε ξεκινήσει να μάθουμε και τις άλλες τις ομάδες και να ξέρουμε τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε στο πρωτάθλημα. Φέτος είναι η ατυχία ότι πέφτουν τέσσερις ομάδες από τον όμιλο και αυτό λίγο μας επηρεάζει. Είναι μία μεταβατική περίοδος για εμάς. Αυτή η χρονιά είναι να δούμε κάποια πράγματα, να αξιολογήσουμε όλα τα παιδιά και να δουλέψουμε για τα επόμενα χρόνια. Να μπουν δηλαδή οι βάσεις. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Ενώ η Νίκη βγάζει παίκτες, οι περισσότεροι έχουν φύγει. Όλες οι ομάδες έχουν παίκτες της Νίκης. Αν ήμουν από την αρχή δεν θα άφηνα να συνέβαινε κάτι τέτοιο. Επιπλέον έγινε προετοιμασία με πολλά προβλήματα, ενώ για δύο εβδομάδες η ομάδα έμεινε ουσιαστικά χωρίς πρώτο προπονητή. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ότι θα κάνουμε την προσπάθεια μας με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε αυτή την ομάδα».

Για τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές που βρήκε στο ρόστερ κι αν είναι έτοιμοι να βοηθήσουν: «Οι νεαροί θα πάρουν τις ευκαιρίες τους και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν. Είναι σε καλή κατάσταση κάποιοι από αυτούς. Παραδοσιακά η Νίκη βγάζει παίκτες. Πιστεύω ότι υπάρχει ταλέντο και μένει να το αξιοποιήσουμε».

Για την εικόνα που σχημάτισε από τα φιλικά παιχνίδια της Νίκης στη Λάρισα: «Έγινε μία πολύ καλή προσπάθεια από τα παιδιά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια τους. Από κάποια στιγμή και μετά στο παιχνίδι δεν έχουν ανάσες. Εκεί ήταν που υστερούσαν. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτόν τον τομέα και πιστεύω να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα».  

 

 

Last modified onThursday, 02 October 2014 14:47