noodles volos banner

Μπουλιάκης: «Η Νίκη έχει τα φόντα να βρεθεί ξανά σε μεγάλες κατηγορίες»

Την έκπληξη έκανε η Νίκη Βόλου με τη συμφωνία της με τον Λαρισαίο τεχνικό, Θανάση Μπουλιάκη, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στο ανδρικό τμήμα μπάσκετ. Ο 36χρονος προπονητής, ανέλαβε να οδηγήσει την κυανόλευκη ομάδα στη Γ’ Εθνική και να «χτίσει» μία νέα ομάδα για το καινούριο ξεκίνημα που επιχειρείται.

Ο Θανάσης Μπουλιάκης, μίλησε στο magnesiasports για τη συνεργασία του με τη Νίκη Βόλου και για τους στόχους που θα οριοθετηθούν για τη νέα σεζόν:

Για το πώς προέκυψε η συνεργασία και τι τον έκανε να πει το ναι:  «Σίγουρα με επηρέασε το όνομα της ομάδας και η οντότητα που έχει η Νίκη Βόλου. Με επηρέασε να δουλέψω εκτός Λάρισας και δη στον Βόλο, που ξέρεις τι σημαίνει για έναν Λαρισαίο να έχει τη δυνατότητα να δουλέψει και στον Βόλο και να επιλέγεται από τους ανθρώπους μιας ομάδας.  Η Νίκη έχει τα φόντα να βρεθεί ξανά στις μεγάλες κατηγορίες και να αλλάξει αυτές τις κακές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από το λειτουργικό κομμάτι. Τα παιδιά της διοίκησης όλα που με πλησίασαν μου δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη και το έχω εκτιμήσει πολύ αυτό. Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά έπαιξε μεγάλο ρόλο το όνομα της ομάδας».

Για το αν γνωρίζει το ρόστερ της ομάδας: «Τους περισσότερους τους ξέρω και προσωπικά. Με τον Μπόγδανο ήμασταν π.χ. συμπαίκτες στη Λάρισα. Γνωρίζω τον Τσώλη, τον Γεωργίου κι άλλα παιδιά. Πέρυσι είχαμε παίξει φιλικό στη Νέα Ιωνία και είδα την ομάδα. Δεν ξέρω ακόμη ποιοι παίκτες θέλουν να μείνουν και ποιοι να φύγουν. Θέλω να κρατήσω το τοπικό στοιχείο όμως στο ρόστερ. Μιλάμε για μία ομάδα που έχει κόσμο από πίσω και θέλει να βλέπει ντόπιους παίκτες».

Για το αν έχουν οριοθετηθεί οι στόχοι: «Δεν υπάρχουν μεγαθήρια στην κατηγορία. Η ομάδα θα πάει καλά, αν έχει λίγο στήριξη. Σίγουρα επειδή οι ομάδες είναι φέτος 14 υπάρχουν αρκετά μακρινά ταξίδια, θέλουμε η ομάδα να σωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Να εξασφαλίσουμε την παραμονή και μετά θα παλέψουμε. Αν υπάρχει ένα καλό μπάτζετ να διαχειριστεί η ομάδα, μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Δίνω βάση στην οργάνωση. Να κάνεις τον παίκτη να θέλει να έρθει στη Νίκη για τις συνθήκες που θα βρει εκεί».

Για το αν θα προωθηθούν παιδιά από τις Ακαδημίες στην ανδρική ομάδα: «Εχω δει δύο παίκτες από τους Νέους Αθλητές. Θα πρέπει όμως να υπάρξει συνάρτηση κάποιων στοιχείων για να μπορούν να βοηθήσουν, γιατί είχαν μάθει να αγωνίζονται σε διαφορετικό επίπεδο. Υπάρχει διάθεση να αναβαθμίσουμε παιδιά από τους Νέους Αθλητές». 

Last modified onSunday, 08 June 2014 17:40