noodles volos banner

Στη δεύτερη παράταση έχασε ο Γ.Σ. Βόλου στην Καλαμπάκα με 75-73

Σε ένα παιχνίδι "γκραν γκινιόλ", το οποίο κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου ηττήθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Καλαμπάκας με 75-73, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των πλέι-οφ ανόδου της Α1 ΕΣΚΑΘ. Η ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου άντεξε και διεκδίκησε τη νίκη παρά την απουσία του Χρηστομάνου και την αποβολή του Κωστούλα με πέντε φάουλ, περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, αλλά λύγισε μετά από 50 λεπτά. 

Στο 30' το ματς ήταν στα ίσια (45-45), με τα πάντα να κρίνονται στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Το ελεύθερο τρίποντο του Κωστούλα και το... "έμμεσο τρίποντο" του Τσίρου, ύστερα από καλάθι που πέτυχε και βολή που ευστόχησε, κερδίζοντας το φάουλ, έφεραν τον Γυμναστικό σε θέση ισχύος στο 33' (45-51). Στα 2.55' πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε τρίποντο, μειώνοντας στους δύο (53-55), με τον Ζήση, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Κωστούλα στον ρόλο του οργανωτή, καθώς αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, στην αμέσως επόμενη επίθεση του Γυμναστικού να κερδίσει τρεις βολές, ευστοχώντας σε όλες για το 53-58.

Ο Καλλιάρας, με όμορφη κίνηση από το λόου ποστ και τελείωμα με το αριστερό μείωσε σε 55-58, ενώ ακριβώς ένα λεπτό πριν το τέλος, δύο ακόμα εύστοχες βολές από την Καλαμπάκα έφεραν το ματς "στον πόντο" 57-58. Ο Γυμναστικός δεν έβρισκε απαντήσεις επιθετικά, με τους γηπεδούχους να ευστοχούν σε ακόμα ένα τρίποντο, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ, 33 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή (60-58). Ο Παυλόπουλος πήγε στη "γραμμή της φιλανθρωπίας", 24 δευτερόλεπτα πριν ηχήσει η κόρνα της λήξης, ευστοχώντας και στις δύο, ισοφαρίζοντας εκ νέου (60-60), με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται από μία μεγάλη επίθεση κι ένα άστοχο τρίποντο στην εκπνοή, από πλευράς γηπεδούχων. 

Με το σκορ στο 67-67 στο τέλος της πρώτης παράτασης και με 36 δεύτερα να απομένουν για το τέλος της, ο Χρήστος Ζαρογιάννης πήγε στις βολές, ύστερα από φάουλ που κέρδισε στην προσπάθειά του να πάρει θέση στο ποστ. Ο σέντερ του Γυμναστικού είχε 0/2, με την τύχη να είναι στα χέρια των γηπεδούχων, οι οποίοι αστόχησαν δις σε σουτ τριών πόντων, με το ματς να οδηγείται σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο.

 Στην αρχή αυτού, ο Ζήσης ευστόχησε σε δίποντο από την κορυφή, δίνοντας νέο προβάδισμα στο Γυμναστικό (67-69). Οι γηπεδούχοι στα 3.30' πριν το τέλος, με τρίποντο μπήκαν ξανά μπροστά, με τον Ζαρογιάννη να χαρίζει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του, με όμορφη προσπάθεια, αμέσως μετά. Ο Καλλιάρας με προσπάθεια μέσα από το "ζωγραφιστό" έκανε το 72-71, με τον Παυλόπουλο να μην μπορεί να απαντήσει, αστοχώντας σε σουτ τριών πόντων, ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη.

Χαμένη επίθεση ακολούθησε και για την Καλαμπάκα, με τον Ζήση στη συνέχεια να υποπίπτει σε βήματα. Η κούραση κι η νευρικότητα ήταν εμφανείς, η Καλαμπάκα αστόχησε εκ νέου, με τον Ζαρογιάννη αμέσως μετά να επιχειρεί ένα τρίποντο από τα 7,5 μέτρα, το οποίο βρήκε σίδερο. Οι γηπεδούχοι πήγαν στις βολές, 17 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ευστοχώντας μόνο  στη μία από τις δύο για το 73-71, με τον Ζαρογιάννη στην τελευταία επίθεση να κάνει κάτι... τρελό! Σε ρόλο διαριού, πήρε το drive με αριστερή ντρίπλα, πάτησε από την προσωπική και με ένα εκτός ισορροπίας σουτ σκόραρε με ταμπλό, φέρνοντας το ματς ξανά στα ίσια, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (73-73). Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Γκάντιας έκανε το drive από τα αριστερά και τελείωσε τη φάση, σε "νεκρό χρόνο" με χουκ, για το 75-73, το οποίο χάρισε το ροζ φύλλο στην Καλαμπάκα, σε ένα ματς πραγματική διαφήμιση του μπάσκετ.

 Γ.Σ. Βόλου (Κοσμάτος-Ντάκης): Κωστούλας 16 (3), Καλογερόπουλος 5, Ζήσης 13 (2), Παυλόπουλος 8, Τσίρος 8, Σιδερής, Κουρουπάκης, Παλάσκας 2, Ζαρογιάννης 21

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός Β. 5

2. Καλαμπάκα 5

3. Γ.Σ. Βόλου 4

4. Γ.Σ. Αμπελώνα 4

 

Last modified onSunday, 29 April 2018 09:37