noodles volos banner

Με 11/11 βολές στο τέλος πήρε το διπλό ο Γ.Σ. Βόλου

«Δια πυρός και σιδήρου» πέρασε ο Γ.Σ. Βόλου από την έδρα του Κεραυνού Λάρισας, νικώντας τον στο τέλος με σκορ 63-59, σε αναμέτρηση που διεξήχθη το Σάββατο για την ένατη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Η ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, αφού ήταν πολύ άστοχη στα πρώτο δεκάλεπτο. Από τη μεριά του, ο Κεραυνός εκμεταλλεύτηκε τη δυστοκία του αντιπάλου του και με «μπροστάρη» τον εξαιρετικό Πανάγο (πέτυχε δώδεκα πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο από τους 16 που είχε συνολικά σε όλο το ματς) κατάφερε να χτίσει μία διαφορά δέκα πόντων (18-8), με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η εικόνα της βολιώτικης ομάδας άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Οι «ασπρόμαυροι» πήγαν το ματς στο «physical game», πίεσαν πολύ στην άμυνα, «καθάρισαν» τα ριμπάουντ κι έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο, καταφέρνοντας να πετύχουν αρκετούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και να «ροκανίσουν» της εις βάρος τους διαφορά, μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης του πρώτου μέρους (32-27).

Με την έναρξη της επανάληψης και του τρίτου δεκαλέπτου, ο Γ.Σ. Βόλου, όπως και στην αρχή της αναμέτρησης, υπέστη «μπλακ άουτ». Συγκεκριμένα, από το 21’ μέχρι και το 25’ παρέμεινε «άποντος», δίνοντας ξανά την ευκαιρία στον Κεραυνό να «ξεφύγει» στο σκορ. Στη συνέχεια, όμως, οι Βολιώτες «ξύπνησαν» κι απάντησαν στους αντιπάλους τους, πετυχαίνοντας δέκα πόντους στα τελευταία πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, μετατρέποντας ξανά το ματς σε ντέρμπι με την συμπλήρωση των 30’ (42-37).

Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ξανά το καλό αγωνιστικό πρόσωπο της δεύτερης περιόδου. Παίζοντας πιεστική άμυνα, κατάφεραν να «εκνευρίσουν» τους αντιπάλους τους, υποχρεώνοντάς τους να υποπέσουν σε πολλά λάθη και αρκετά φάουλ.

Αρκετά νωρίς ο Γυμναστικός κέρδισε το «μπόνους» των υπέρ του ελεύθερων βολών, τις οποίες οι παίκτες του κατάφεραν να αξιοποιήσουν άψογα, όντας απόλυτα εύστοχοι, ιδιαίτερα στο τελευταίο τρίλεπτο. Συγκεκριμένα, αφού στο 37’ ο Γ.Σ.Β. μπήκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, με καλάθι του Ζαρογιάννη (54-56), επιλογή του Κεραυνού ήταν να οδηγούν συνέχεια τους αντιπάλους τους στις βολές, προκειμένου να έχουν τον χρόνο για τις δικές τους επιθέσεις.

Σε διάστημα δυόμισι περίπου λεπτών, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν 11 βολές, οι οποίες ήταν όλες εύστοχες! Αυτό ήταν το «κλειδί» της νίκης για την ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου που κατάφερε να πάρει το διπλό, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καλή αγωνιστική παρουσία, με φανερή την έλλειψη συγκέντρωσης, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και από τα 16 λάθη που έκανε.

Εξαιρετικοί επιθετικά οι Ζαρογιάννης (18π.) και Κωστούλας (13π.) για τους νικητές, «τείχος» αμυντικά ο Χριστομάνος με 13 ριμπάουντ (έξι αμυντικά, επτά επιθετικά) και τέσσερα κοψίματα!

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 32-27, 42-37, 59-63

Κεραυνός Λάρισας (Ζαχαρέλης): Πανάγος 16 (3), Νασίκας 7, Αγαπίου 4 (1), Χανέλλη, Πάσχος 4, Καρατάσιος 3, Καραβασώνης 2, Μπεχλιβάνος 11 (1), Χαχόπουλος 12 (3)
Γ.Σ. Βόλου (Κοσμάτος - Ντάκης): Σταθούρος, Καλογερόπουλος 11, Κυριαζής, Μούτσιος, Χριστομάνος, Παυλόπουλος 8, Τσίρος 9 (1), Κωστούλας 13, Παλάσκας 4, Ζαρογιάννης 18.