noodles volos banner

Για μία θέση στον τελικό Γ.Σ. Αλμυρού και Γ.Σ. Βόλου

Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου και Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού αναμετρώνται το απόγευμα τoυ Σαββάτου (6/1, 17:30) στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, με στόχο αμφοτέρων τη νίκη - πρόκριση στον τελικό του θεσμού.

Οι δύο ομάδες "γνωρίζονται" πολύ καλά μεταξύ τους, με τη βαθμολογική τους συγκομιδή στον πρώτο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ να μαρτυρά τη δυναμική τους (δεύτερος ο ΓΣ Βόλου με 14 βαθμούς, έναν πόντο μπροστά από τον τρίτο Αλμυρό). Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα τη φετινή αγωνιστική σεζόν στις 10 Δεκεμβρίου, όταν και ο γηπεδούχος Αλμυρός νίκησε τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου (που δεν είχε στη διάθεσή του τον Ζαρογιάννη) με σκορ 72-60.

Ο τότε νικητής Γιάννης Στεργιόπουλος προετοίμασε όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα του για τον σαββατιάτικο ημιτελικό, αν και η επιθυμία του έμπειρου Βολιώτη τεχνικού για τη διεξαγωγή κάποιου φιλικού, δεν πραγματοποιήθηκε. Μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπισε αφορούσε τον βασικό πλέι μέικερ, Ράπτη, ο οποίος πριν μερικές εβδομάδες χτύπησε στον αντίχειρα του δεξιού του χεριού, παραμένοντας αρκετό διάστημα εκτός παρκέ. Τις τελευταίες μέρες επέστρεψε στις προπονήσεις, με τις εκτιμήσεις να λένε πως δε θα λείψει από τη δωδεκάδα των "κυανόλευκων". Παρόλα αυτά, παραμένει άγνωστος ο βαθμός ετοιμότητάς του.

Σε ό,τα αφορά τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου, οι Γιώργος Κοσμάτος και Γιώργος Ντάκης προετοίμασαν την ομάδα τους κάτω από δυσμενείς συνθήκες, καθώς πολλοί από τους καλαθοσφαιριστές του δεν προπονήθηκαν αυτή τη βδομάδα λόγω εξωαγωνιστικών υποχρεώσεών τους. Απών από την αναμέτρηση με τον Αλμυρό θα είναι ο Νίκος Κουρουπάκης για επαγγελματικούς λόγους που καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή του. Παράλληλα, αμφίβολοι είναι οι Ζήσης και Σιδέρης που προέρχονται αμφότεροι από τραυματισμούς. Οι δύο φοιτητές επέστρεψαν σήμερα Παρασκευή στον Βόλο και στην προπόνηση της ομάδας τους θα διαπιστωθεί η ετοιμότητά τους.

πηγή φωτό: almyrosinfo.gr