noodles volos banner

Ως φαβορί και διαβασμένος ο Ολυμπιακός Β. στο Φάιναλ Φορ

Έχοντας τον  τίτλο του πρώτου φαβορί ο Ολυμπιακός Βόλου συμμετέχει στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ, με σκοπό την κατάκτησή του. Στα ημιτελικά αντίπαλός του είναι ο Γ.Σ. Αμπελώνα, που αγωνίζεται στον δεύτερο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ και έχει θέσει, όπως και οι ερυθρόλευκοι, πρωταγωνιστικούς στόχους τη φετινή σεζόν.

Η βολιώτικη ομάδα θα κατέβει έτοιμη, πλήρης και "διαβασμένη" κόντρα στους Λαρισαίους, αφού ο βοηθός του Γιώργου Βλιώρα, Παναγιώτης Γκουγκουτούδης, παρακολούθησε από κοντά τν δύσκολη εκτός έδρας αποστολή του Αμπελώνα στη Νίκαια, στην τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση για το 2017, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο αντιμετώπισης του αντιπάλου τους κι έτσι οι παίκτες θα έχουν καθαρή αγωνιστική εικόνα του.

Παράλληλα, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, σύσσωμο το τμήμα παρακολούθησε βίντεο με στιγμιότυπα φετινών αναμετρήσεων του Αμπελώνα, προκειμένου να αποτυπωθεί καλύτερα στο μυαλό των καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας που θα συναντήσουν το απόγευμα του Σαββάτου.

Μοναδικό ερώτημα αποτελεί ο Τζήμας, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα υπέφερε από ένα διάστρεμμα. Ο νεαρός πλέι μέικερ επέστρεψε πρόσφατα στις προπονήσεις, δοκιμάζει καθημερινά το πόδι του και θα βρίσκεται στη δωδεκάδα της σαββατιάτικης αναμέτρησης, όντας, όμως, άγνωστο το κατά πόσο θα μπορέσει να βοηθήσει σε "φουλ" ρυθμούς αγώνα.

Να σημειωθεί ότι δελτίο Τύπου εξέδωσε η Δ.Ε. μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου με αφορμή τη διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου ανδρών της ΕΣΚΑΘ το Σαββατοκύριακο και τη συμμετοχή των ερυθρόλευκων σ’ αυτό.

Αναλυτικά:

«Με τη συμμετοχή της στο FINAL 4 του Κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ επαναρχίζουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της  ανδρικής μας ομάδας μπάσκετ για τη νέα χρονιά.

Το FINAL 4  θα διεξαχθεί  το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Δημήτρη Μπασούρη, ταμία, εν ζωή, της Ομοσπονδίας Καλ/σης (ΕΟΚ) και προέδρου της ΕΣΚ Αθηνών.

Η ομάδα μας αγωνίζεται το Σάββατο στις 19.30 με τον ΓΣ Αμπελώνα, ενώ θα προηγηθεί στις 17λ30 ο αγώνας Γ.Σ Αλμυρού-Γ.Σ Βόλου . Οι νικητές θα αναμετρηθούν την Κυριακή στις 18.00 στον Τελικό.

Ήδη ο προπονητής μας Γιώργος Βλιώρας και ο συνεργάτης του Παναγιώτης Γκουγκουτούδης προετοιμάζουν την ομάδα, ώστε να είναι πανέτοιμη για την πρώτη εμφάνιση της τη νέα χρονιά, στην οποία θέλει να πετύχει όλους τους στόχους που έχουν τεθεί από την αρχή της προετοιμασίας της.

Στους αγώνες θα δώσει το παρών και η γυναικεία ομάδα μας, αφού μετά από ενέργειες της Διοικούσας Επιτροπής, ο προγραμματισμένος εκτός έδρας αγώνας με τον ΑΣ Αθηναϊκό για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας, με τη σύμφωνη γνώμη της γηπεδούχου ομάδας, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 αντί για την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

Ευχόμαστε στις συμμετέχουσες ομάδες, στη διοργανώτρια αρχή ΕΣΚΑΘ, στους διαιτητές και στους κριτές των αγώνων καλή επιτυχία στη διοργάνωση.

Η Διοικούσα Επιτροπή των τμημάτων μπάσκετ καλεί τους φιλάθλους τόσο της ομάδας μας όσο και του αθλήματος να παρακολουθήσουν τους αγώνες, να χειροκροτήσουν τους αθλητές και όλους τους παράγοντες του αγώνα και να συμβάλουν με τον τρόπο τους στην αναβάθμιση του Θεσσαλικού μπάσκετ».