noodles volos banner

Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τον Ίωνα

Το πάλεψε όσο δεν πήγαινε ο Ίωνας στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ στο ΕΑΚ της Λάρισας, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες από τον Γ.Σ. Σοφάδων με 65-56.

Από την άλλη η καρδιτσιώτικη ομάδα, που είναι και αντίπαλος της Νίκης και του Γ.Σ. Βόλου στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ. Η τελική διαφορά των εννιά πόντων είναι τελείως πλασματική, αφού διαμορφώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, καθώς το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι λίγο πριν τη λήξη.

Το συγκρότημα του Άγη Τζούμα έδειξε ικανό για την έκπληξη, προηγούμενο στο πρώτο μέρος με 33-27, έχοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο, κατά το οποίο έκανε επιμέρους σκορ 15-7 υπέρ του. Οι Βολιώτες συνέχισαν να βάζουν δύσκολα στους αντιπάλους τους και στο 30’ ήταν ακόμη μπροστά με 46-43.

Ωστόσο, στο τέλος ίσως και λόγω κούρασης δεν άντεξαν και δέχθηκαν στο τελευταίο 1.37’ εννιά αναπάντητους πόντους μετά την ισοφάριση σε 56-56 σ’ εκείνο το σημείο με μία στις δύο βολέ του Ευθυμίου.

Καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς ήταν η “βόμβα” τριών πόντων του έμπειρου Τσιαμούρα στο τέλος της επίθεσης του Γ.Σ. Σοφάδων (56-59), ενώ απέμενε 1.14’. Ο ίδιος παίκτης μετά την άστοχη επίθεση του Ίωνα, ξαναπήρε την ομάδα του στις πλάτες του και με ωραία διείσδυση και επιτυχές τελείωμα έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στους Καρδιτσιώτες στα 30’’, για να ακολουθήσουν άλλα δύο καλάθια, με τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό 65-56. Όπως και να ‘χει ο Ίωνας τελείωσε με πολύ καλή εμφάνιση μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 33-27, 46-43, 56-65

ΊΩΝΑΣ ΒΟΛΟΥ (Τζούμας): Τέγος, Φωτιάδης 5 (1), Τζικόπουλος 1, Τσαρούχας, Φωτιάδης Φ. 19 (2), Κέτουλας 2, Ζέρζης, Ροδολάκης 7 (1), Γεωργόπουλος 12 (2), Κυρτσόγλου, Ευθυμίου 10 (1), Βασιλείου

Γ.Σ. ΣΟΦΑΔΩΝ (Κ. Κομποδιέτας): Παππάς 2, Τούλιας, Ζιάκας, Παπαδημητρίου 2, Σταμουλής, Ασημακόπουλος 5, Ζωιτσάκος 4, Κόγιας 4, Μανόπουλος 9, Τσιαμούρας 24 (4), Δίκαρος 15

*Στον άλλον ημιτελικό ο Εθνικός Λάρισας νίκησε τον Σπάρτακο Λάρισας, που από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΘ, με 60-59. 'Ετσι το ζευγάριτ του τελικού θα είναι Εθνικός-Γ.Σ. Σοφάδων.