noodles volos banner

Η τύχη χαμογέλασε στις κορασίδες της Νίκης στο μπάσκετ

Κατά την τελευταία 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος κορασίδων της ΕΣΚΑΘ, η τύχη στο τέλος χαμογέλασε στη Νίκη Βόλου απέναντι στην Ανάληψη στο εντός έδρας παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας, αφού στην τελευταία της επίθεση η ομάδα του Ν. Γαλανάκη κατόρθωσε να σκοράρει και να κερδίσει το παιχνίδι με 34-33.

Από την έναρξη του παιχνιδιού φάνηκε ότι και τις δύο ομάδες διακατείχε το άγχος και νευρικότητα, τα οποία αποτυπώθηκαν στο σκορ του 1ου δεκαλέπτου  (3-5), ενώ το δεύτερο έληξε με μικρό προβάδισμα με 13-12. Το σκηνικό στο 3ο δεκάλεπτο δεν άλλαξε με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο.

Στη 4η περίοδο οι άμυνες των ομάδων αύξησαν την πίεση τους, ενώ μελανό σημείο ήταν ο τραυματισμός της Ε. Θεοδώρου της Νίκη Βόλου, η οποία αποχώρησε προσωρινά από το παιχνίδι, για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο 36’ η παραπάνω παίκτρια με τον υπερβάλλοντα ζήλο που τη διακατείχε και παρά τους αφόρητους πόνους επανήλθε στο παιχνίδι διεκδικώντας με τις υπόλοιπες συμπαίκτριές της το πολυπόθητο ροζ φύλλο του αγώνα.

Τα τελευταία δύο λεπτά επιφύλασσαν συγκινήσεις, καθώς υπήρχε εναλλαγή στο προβάδισμα. Ενώ στα 10'' πριν από τη λήξη του αγώνα η ομάδα της Ανάληψης προηγούνταν 32-33, στην τελευταία επίθεση της Νίκης Βόλου η Α. Μιχοπούλου με εύστοχο σουρ με ταμπλό διαμόρφωσε το τελικό 34-33. Η ομάδα της Ανάληψης δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει στα υπολειπόμενα δευτερόλεπτα κι έτσι το ροζ φύλλο του αγώνα πήραν οι γηπεδούχες.

Η Νίκη ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της με το εξ αναβολής ματς της 13ης αγωνιστικής με τον Γ.Σ. Σκιάθου

Τα δεκάλεπτα: 3-5, 13-12, 25-26, 34-33

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Γαλανάκης):  Θεοδώρου Ε. 1, Κωνσταντούλα Ζ. 14, Μιχοπούλου Α. 6, Τσάγκαρη Λ. 2, Καλαντζή Ν. 3, Ρυμενίδη Ρ. 6, Κουντούρη Χ. 2.        

ΑΝΑΛΗΨΗ ΒΟΛΟΥ (Συλεόπουλος) : Αλιμέμα 8, Κουτσιμπού , Αλμπανούδη 9, Νούλα 4, Κουτσορεβύθη, Πανταζή, Χατζηστάμου, Κατσαβριά 6, Τσούλφα 6.