noodles volos banner

Με Αιολικό η κοπή πίτας των αθλητικών τμημάτων της Μητρόπολης

Στις 26 Ιανουρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας των αθλητικών τμημάτων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος σε ένα φιλικό, ζεστό, οικογενειακό και όμορφο περιβάλλον. Ο Αιολικός Βόλου μαζί με το τμήμα μπάσκετ της Δημητριάδος, που αγωνίζεται ως παιδικό Β’ στο πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΚΑ.Θ., προσκλήθηκε στην εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης. Τελετάρχης ήταν ο πατήρ Μάξιμος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.  Ιγνάτιος, Ιερείς, πολλοί προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος της Δημητριάδος κ. Κουτσός Δημήτριος και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αγάπη που τρέφει προς τα παιδιά τον οδήγησε στη δημιουργία των αθλητικών τμημάτων της Δημητριάδος (ποδόσφαιρο, κωπηλασία, μπάσκετ κ.τ.λ.). Επίσης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του Αιολικού για το καλό πάντα των παιδιών.

Στη συνέχεια μίλησε η αντιπρόεδρος της Δημητριάδος και μέλος της Ε.Σ.ΚΑ.Θ., κ. Ευγενία Φραγκούλη, η οποία με τη σειρά της εξήρε την πολύ καλή συνεργασία με τον Αιολικό, όπως και την αγάπη της για τα παιδιά και το μπάσκετ.

Στο βήμα ανέβηκε και ο πατήρ Δημήτριος, ο οποίος ως πρώην αθλητής κωπηλασίας με συνεργάτες τον ολυμπιονίκη κ. Σκιαθίτη και τον προπονητή κ. Παπασταφίδα Κώστα αναπτύσσουν με επιτυχία το άθλημα της κωπηλασίας, όπως και της παράκτιας κωπηλασίας στην πλαζ των Αλυκών, έχοντας δημιουργήσει ένα υπερσύχρονο γυμναστήριο.

Η ψυχή του Αιολικού Σαμαράς Αντώνης επισήμανε από την πλευρά του τα εξής: «Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο  για τη φιλοξενία του Αιολικού, ευχαριστώ όλους εσάς που έχετε εμπιστευθεί τα παιδιά σας στην ακαδημία, ευχαριστώ τους ανθρώπους του Αιολικού που συμπαρίστανται σε κάθε δύσκολη στιγμή, ευχαριστώ τον νομικό σύμβουλο κ. Σαμαρά  Ιωάννη, που χωρίς την βοήθεια του δε θα υπήρχε ο Αιολικός». Στη συνέχεια μίλησε για την αγάπη του προς τα παιδιά και ανέφερε ότι οι προπονητές είναι αυστηρά επιλεγμένοι και απαραίτητα πτυχιούχοι  Φυσικής Αγωγής παιδαγωγοί, διότι ο προπονητής είναι η εικόνα για κάθε παιδί και η ευθύνη είναι μεγάλη.

Στο τέλος ο οικοδεσπότης Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε τη μεγάλη  αγάπη του  στα παιδιά και ιδιαίτερα στα παιδιά των Ρομά. Αυτή η αγάπη τον οδήγησε να δημιουργήσει το γνωστό  γήπεδο ποδοσφαίρου και την ομάδα ποδοσφαίρου των Ρομά που έχει δικό της προπονητή. Μάλιστα με τη βοήθεια της Μητρόπολης έχει τελειώσει σχολή προπονητών ποδοσφαίρου. Επίσης επισήμανε ότι  ο προπονητής, ο δάσκαλος είναι ο υπεύθυνος για τον μετέπειτα χαρακτήρα των παιδιών και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μικρές και εύπλαστες αυτές  ηλικίες.

Σε μια γιγαντιαία οθόνη προβάλλονταν  τα καλύτερα στιγμιότυπα της χρονιάς του 2016 του Αιολικού και της Δημητριάδος. Ο μπουφές και τα κεράσματα ήταν πλούσια για τα παιδιά και για όλους τους προσκεκλημένους. Ο τυχερός της βραδιάς  ήταν ο αθλητής του Αιολικού Βόντσος Χρήστος, ο οποίος κέρδισε ένα ποδήλατο.

Ευχές για το 2017

Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Αιολικού για την καινούργια χρονιά αναφέρει τα εξής: «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2017. Ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία και δημιουργία. Το 2017 να μας φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και  να είναι γεμάτο με  όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές.  Να μην ξεχνάμε την αγάπη που κρύβουμε μέσα στην καρδιά μας να τη μοιραζόμαστε με όλους.

Να έχουμε αλληλεγγύη και να βοηθούμε ανά πάσα στιγμή και σε κάθε ευκαιρία  τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ στους μαθητές  αθλητές μας-αθλήτριες και τους υπενθυμίζουμε να δίνουν προτεραιότητα στην καλή επίδοση  στο σχολείο και μετά στο μπάσκετ. Με το μπάσκετ τα παιδιά  παίζουν, διασκεδάζουν κι έτσι ξεφεύγουν από  τις κακοτοπιές της ζωής, αξιοποιούν  ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους,  βελτιώνουν  τη φυσική τους κατάσταση εμπεδώνοντας αρχές και αξίες».