noodles volos banner

Π. Γκουγκουτούδης: «Ήθελα να συνεχίσω στον Γ.Σ. Αλμυρού»

Τους λόγους της λύσης της συνεργασίας του με τον Γ.Σ. Αλμυρού αναλύει σε συνέντευξή του ο πρώην πλέον τεχνικός της μπασκετικής ομάδας, Π. Γκουγκουτούδης. Το magnesiasports επικοινώνησε με τον νεαρό τεχνικό, ο οποίος τόνισε ότι θα ήθελε να ολοκληρώσει την προσπάθεια που ξεκίνησε στην αρχή της και πως αισθάνεται απογοήτευση για την εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για περιορισμένο budget, που είχε ως συνέπεια να αποδυναμωθεί ο Γυμναστικός σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Παναγιώτη, ποιοι ήταν οι λόγοι που έφεραν το τέλος της συνεργασίας σου με τον ΓΣ Αλμυρού;

Οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την αιφνιδιαστική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου περί παύσεως και αντικαταστάσεώς μου θα πρέπει- κατ’ αρχάς- να αναζητηθούν μεταξύ των ίδιων των μελών της.

Σε ό,τι με αφορά, οι σχέσεις μου με τους παίκτες μου αλλά και με τη διοίκηση του Συλλόγου ήταν άψογες μέχρι και τη στιγμή της απομάκρυνσής μου. Επομένως εικάζω ότι αξιολογήθηκα αρνητικά από κάποιους εκ της διοικήσεως σε σχέση με το τεχνικό κομμάτι της προπονητικής…

Είσαι δυσαρεστημένος απ' αυτήν την εξέλιξη; Θα ήθελες να συνεχίσεις;

 Σαφώς και θα ήθελα να συνεχίσω, ώστε να παλέψουμε μέχρι τέλους για την επίτευξη του πρωταρχικού στόχου που είχαμε θέσει στην αρχή της σεζόν, της παραμονής δηλαδή στην κατηγορία. Το πρωτάθλημα και παράλληλα η προσπάθειά μας βρισκόταν στην πιο κρίσιμη καμπή. Η ήττα από την Ανάληψη, παρότι οδυνηρή, δεν είναι καθοριστική.

Έχεις κάποιο παράπονο από τους διοικούντες;

Το μόνο που έχω να πω ότι υπάρχει καθαρή απογοήτευση από την πλευρά μου για την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

Εκτιμάς ότι έγιναν κάποια λάθη στον σχεδιασμό και δεν υπήρξε η σωστή ενίσχυση;

Κατά την άποψη μου, κάθε σοβαρός οργανισμός οφείλει να ξεκαθαρίσει στην αρχή της σεζόν τον αντικειμενικό του στόχο. Στη συνέχεια, οφείλει να μοιράσει αρμοδιότητες και να αφήσει τα στελέχη του να αναλάβει ο καθένας το πόστο του και να κάνει τη δουλειά του, έως ότου κριθεί τελικώς με βάση πάντα, αντικειμενικά, ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια.

Στην αρχή της φετινής σεζόν, είχα ζητήσει την ενίσχυση της ομάδας στο κομμάτι της δημιουργίας αλλά και στους ψηλούς,  προκειμένου να μπορεί να είναι και φέτος όσο ανταγωνιστική υπήρξε και κατά την περυσινή σεζόν.

Ενώ είχαμε καταλήξει σε κάποιες περιπτώσεις παικτών, δεν κατέστη δυνατό να ενταχθούν στο ρόστερ μας, λόγω περιορισμένου budget. Συνομολογήθηκε λοιπόν ότι διατηρείται ο στόχος για παραμονή στην κατηγορία, έχοντας-ωστόσο- πρόδηλα αποδυναμωθεί σε σχέση με τις λοιπές ομάδες της κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, οι τραυματισμοί των Βασίλη Θέου στη μέση αλλά και Ηλία Βαλαμούτη στο γόνατο, άφησαν την ομάδα ουσιαστικά χωρίς ψηλό, με συνέπεια να αποδυναμωθεί η ομάδα ακόμα περισσότερο. Ο Θέος ακόμα δεν έχει επανέλθει, ενώ, ο Βαλαμούτης επανήλθε πλήρως μόλις πριν από ένα μήνα.

Επομένως και για να απαντήσω, δε θεωρώ ότι έγιναν λάθη. Δεν είναι κακό να χαμηλώσεις το budget, αφού δεν μπορείς να το συντηρήσεις. Κακό είναι να μην αντιλαμβάνεσαι εξ αρχής τι σημαίνει αυτό σχετικά με τη δυναμικότητα της ομάδας σου. Το ότι δεν ενισχύθηκε στην αρχή της σεζόν η ομάδα, ήταν απόφαση της διοίκησης, για λόγους κυρίως οικονομικούς.

Εγώ από πλευράς μου κατανόησα τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν στην ομάδα και αποφάσισα να στηρίξω την προσπάθεια, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις για στήριξη και εμπιστοσύνη -ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων- και αναλαμβάνοντας το ρίσκο του να χρεωθώ αποκλειστικά, όπως και έγινε τελικά, επικρίσεις για μια κακή πορεία.

Πιστεύεις ότι ο Γυμναστικός μπορεί να σωθεί, παρότι τα πράγματα δείχνουν δύσκολα;

Νομίζω ότι η ομάδα έχει κάθε δυνατότητα να τα καταφέρει. Παρά τα προβλήματα η ομάδα ήταν ανταγωνιστική στην πλειονότητα των παιχνιδιών. Το πρόγραμμα είναι ευνοϊκότερο στο δεύτερο γύρο, αφού τα σημαντικά παιχνίδια είναι μέσα στον Αλμυρό. Ο Θέος ξεκίνησε προπονήσεις και αν τελικά επιστρέψει, θα μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική ομάδα, αφού πιστεύω ότι συγκαταλέγεται στους καλύτερους ψηλούς του πρωταθλήματος. Εύχομαι πραγματικά να τα καταφέρουν και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα τους χειροκροτήσει.