noodles volos banner

Νίκη κομβικής σημασίας για την Ανάληψη στον Αλμυρό

Εκπληκτικός με 32 πόντους ο Κοντάκης στον Αλμυρό Εκπληκτικός με 32 πόντους ο Κοντάκης στον Αλμυρό

Έχοντας στη σύνθεσή της έναν απίστευτο Κοντάκη, που σημείωσε 32 πόντους με επτά τρίποντα, χωρίς κανένα απ’ αυτά να είναι ελεύθερο, αλλά και οργάνωσε άψογα, η Ανάληψη πήρε το διπλό με 63-74 από τον Γ.Σ. Αλμυρού. Έτσι το συγκρότημα του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη παρέμεινε στην τελευταία θέση, ενώ η Ανάληψη ρέφαρε την ήττα από τους Ν.Α. Νίκης και πήρε σε ένα κρίσιμο σημείο διαφορά δύο πόντων από την επικίνδυνη ζώνη. 

Η ομάδα του Γιώργου Βλιώρα ήταν μετά τις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου συνεχώς μπροστά και πήρε δίκαια το ροζ φύλλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νικητές είχαν πολλές σημαντικές απουσίες, καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Ίλτσογλου, Συλεόπουλος, Στάμος, Ευαγγελινός, οι οποίοι επιστρέφουν από τραυματισμούς με τον νέο χρόνο, αλλά και ο Ντίκας, που σταμάτησε και δε θα συνεχίσει στην ομάδα.

Παράλληλα, ο Γαλανάκης συμμετείχε στο ματς κυριολεκτικά με μισό πόδι λόγω τραβήγματος στο δικέφαλο. Παρόλ’ αυτά έσφιξε τα δόντια και ήταν από τους πολύτιμους παίκτες της Ανάληψης, πετυχαίνοντας και ένα κρίσιμο τρίποντο στο 34’, όταν ο Γ.Σ. Αλμυρού πλησίασε στον έναν.

 Ωστόσο, ο γκαρντ της Ανάληψης και αμέσως μετά ο Κοντάκης πάλι με σουτ έξω από τα 6.75 ξαναέδωσαν ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα τους, που έλεγξε το ματς μέχρι το φινάλε και δεν απειλήθηκε, αντίθετα πήγε τη διαφορά με τη λήξη στους 11. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Βολιώτες λόγω των ελλείψεων είχαν στην αποστολή τέσσερις παίδες και ανάμεσά τους τον 13χρονο Βούλγαρη.

Οι γηπεδούχοι εγκλωβίστηκαν στη ζώνη 3-2 των αντιπάλων τους, έχοντας πολλά άστοχα ελεύθερα σουτ. Αυτό φαίνεται στα 6/30 τρίποντα, εκ των οποίων 5/15 είχε ο Καραγιώργος και 1/15 οι υπόλοιποι, ενώ σε ό,τι αφορά στα δίποντα είχαν 16/30. Δυστυχώς για τους Αλμυριώτες στο κρίσιμο σημείο που μείωσαν στον έναν, έγιναν δύο λανθασμένες πάσες στον αιφνιδιασμό και σε συνδυασμό με τα δύο τρίποντα που αναφέραμε, δεν κατάφεραν έκτοτε να είναι απειλητικοί.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 33-38, 47-55, 63-74

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ (Γκουγκουτούδης): Καραγιώργος 29 (5), Κοντοσταθής, Θ. Μαμούρας 4, Καραπτσιάς 3, Συνάζος 4, Θέος 6, Χατζόπουλος 9 (1), Βαλαμούτης 8

ΑΝΑΛΗΨΗ (Βλιώρας): Γαλανάκης 5 (1), Παπαδούλης 10 (2), Κοντάκης 32 (7), Φάρκωνας 8, Μωυσίδης 19, Κετσετζής, Κλείτσας, Χρηστιάς, Ανέστης, Κωλέτσης, Μπέης, Βούλγαρης