noodles volos banner

Πήρε πρόκριση ο Ολυμπιακός απέναντι στην αξιόμαχη Ανάληψη (Video)

Με 69-83 επικράτησε ο τυπικά φιλοξενούμενος, Ολυμπιακός Βόλου της Ανάληψης, στον επαναληπτικό του κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ και πήρε το εισιτήριο για τους οκτώ όπου θα αντιμετωπίσει σε ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι τον ΓΣ Βόλου. Να θυμίσουμε ότι το πρώτο ματς είχε τελειώσει ισόπαλο 70-70. 

Όσοι αποφάσισαν το Σάββατο το απόγευμα να βρεθούν στο ΕΑΚ και να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Ανάληψης με τον Ολυμπιακό Βόλου για το κύπελλο της ΕΣΚΑΘ, αναμφίβολα αποζημιώθηκαν από το θέαμα.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που «χαμογέλασε» στο τέλος, ενώ η Ανάληψη του Απόστολου Καμακά κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα για την προσπάθεια της και τη μαχητικότητα που επέδειξε.

Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Η Ανάληψη μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 19-14 στο πρώτο δεκάλεπτο. Με κορυφαίο τον Ντίκα ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο κατάφερε να περάσει μπροστά με 24-27 στο 15’. Το ματς πήγαινε πόντο, πόντο, ωστόσο οι ισορροπίες έδειξαν να αλλάζουν όταν ο Τσακιρόπουλος με φάουλ και τεχνική ποινή έφτασε στο 18’ τα τέσσερα φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο της Ανάληψης. Ο Ντίκας με συνεχόμενους πόντους έδωσε στην ομάδα του την ανάσα να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 34-38 για την ανάπαυλα.

Ο Ολυμπιακός έκανε καλό τρίτο δεκάλεπτο, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία της Ανάληψης σε άμυνα και επίθεση. Οι παίκτες του Απόστολου Καμακά έχασαν τον ρυθμό τους και οι ερυθρόλευκοι με την εμπειρία τους πήραν τα ηνία. Ο Φωσσές με δύο δικά του καλάθια έδωσε προβάδισμα οκτώ πόντων στον Ολυμπιακό με το ξεκίνημα της επανάληψης, ενώ η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή στο 24’ για τους ερυθρόλευκους με τον Καλογερόπουλο να σκοράρει και να τη φτάνει στους 11. Η Ανάληψη αντέδρασε και με τρίποντο του Στεργιούλα μείωσε και πάλι στους οκτώ, όμως από κει και πέρα οι παίκτες του Λάμπρου Πρέκα πήραν και πάλι τον έλεγχο και εκτόξευσαν τη διαφορά έως και τους 18 με δύο βολές του Ντίκα στο 28’. Η Ανάληψη με αντεπίθεση διαρκείας προσπάθησε να αντιδράσει, την ώρα που ο Ολυμπιακός χαλάρωσε. Έριξε τη διαφορά ξανά σε μονοψήφιο αριθμό με πέντε συνεχόμενους πόντους του Κοντάκη στο 34, αλλά ο Λουλούδης στη συνέχεια έχασε την ευκαιρία να μειώσει ακόμη περισσότερο αφού «πέταξε» δύο ελεύθερες βολές. Η Ανάληψη τελικά μπήκε ξανά στο ματς με νέο τρίποντο του Στεργιούλα, το οποίο έφερε τους κυανέρυθρους πέντε πόντους απόσταση (60-65) στο 36’.

Εκεί μίλησε η εμπειρία του Ντίκα που με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έδωσε ανάσα στην ομάδα του. Μία τεχνική ποινή στον πάγκο της Ανάληψης, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία στους ερυθρόλευκους. Με βολές του Παυλόπουλου στη συνέχεια η διαφορά πήγε πάλι στους 12 και παρότι οι παίκτες της Ανάληψης δεν έδειξαν να τα παρατάνε, το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί.  

Διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο…

Εξαιρετικός ο Ντίκας για τον Ολυμπιακό Βόλου, έκανε όλες τις… δουλειές μέσα στο γήπεδο και πέτυχε και 34 πόντους, ενώ από την Ανάληψη που στηρίχτηκε περισσότερο σε ομαδική προσπάθεια, ξεχώρισαν οι Κοντάκης και Στεργιούλας. Εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και στα ριμπάουντ έκανε ο Λουλούδης.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 34-38, 42-60, 69-83

ΑΝΑΛΗΨΗ (Καμάκας): Ίλτσογλου Γ. 2, Φωτιάδης Κ 8 (1), Κοντάκης 21 (4), Γαλανάκης 2, Φωτιάδης Φ. 7 (1), Τσακιρόπουλος 6, Στεργιούλας 13 (3), Αποστολίδης 4, Βαρδακώστας, Λουλούδης 5 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Πρέκας): Αχριάνης. Καλογερόπουλος 7, Μακρίδης 2, Παραλίκης, Ντίκας 34 (3), Ροδολάκης 2, Παυλόπουλος 7, Φωσσές 14, Αναστασόπουλος 8, Μαυροφώτης 9, Βασιλείου 

Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης

Δείτε παρακάτω το βίντεο της αναμέτρησης

 

Media

Last modified onSunday, 12 October 2014 01:28