noodles volos banner

Δρομολογείται η ολοκλήρωση του κλειστού της Αγριάς

Με την πίστωση των 790.000 € που εξασφάλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μετά από επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Βόλου, δρομολογείται επιτέλους η ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς. Ήταν ένα από τα πολλά έργα που παρέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή ημιτελές και χωρίς καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι «η ένταξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της ολοκλήρωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πλέον η υλοποίηση ενός έργου μείζονος σημασίας, όχι μόνο για την Αγριά αλλά και για την Αρτέμιδα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου.
Το έργο αυτό είναι ένα από τα πολλά που παρέλαβε ημιτελές η σημερινή Δημοτική Αρχή και χωρίς καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Επιπλέον, δεν ήταν δυνατή η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, αφού δεν χρηματοδοτούνται αθλητικά έργα από ευρωπαϊκούς πόρους. Η εξασφάλιση εθνικών πόρων για την ολοκλήρωση του έργου, σε αυτήν την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τη σταθερή και γόνιμη συνεργασία του Δήμου Βόλου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την καθοριστική παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού.
Πιστεύουμε πως σύντομα θα αποδώσουμε στη νεολαία της Αγριάς και της ευρύτερης περιοχής μια σύγχρονη αθλητική υποδομή σε μια εποχή που την έχει ανάγκη όσο ποτέ, αφού η άθληση αποτελεί στοιχειώδες δικαίωμα. 
Το έργο αυτό εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό που υλοποιεί η παρούσα Δημοτική Αρχή στην Αγριά, με μεγάλες επεμβάσεις στον τομέα των υποδομών, όπως τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, οι οποίες αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα και δημιουργούν σημαντικές προοπτικές για τη δυναμικά αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή».