Logo
Print this page

Σώθηκε ο Πανιώνιος στην Α1, ποια τα ζευγάρια των πλέι οφ

Πανηγύρια για τον Πανιώνιο στο κλειστό του Ρεθύμνου παρά την ήττα του Πανηγύρια για τον Πανιώνιο στο κλειστό του Ρεθύμνου παρά την ήττα του

Ο Πανιώνιος γνώρισε την ήττα με 90-78 στο Ρέθυμνο για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ, αλλά εξασφάλισε παραμονή στην πρώτη κατηγορία, παίρνοντας το «δώρο» των Τρικάλων. Η αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα του Φώτη Τακιανού επικράτησε 85-82 του Κοροίβου και η ομάδα της Αμαλιάδας υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, συνοδεύοντας τη σημερινή της αντίπαλος στην Α2.

Οι Νεοσμυρνιώτες περίμεναν είτε νίκη των Τρικάλων ή τριπλή ισοβαθμία για να σωθούν. Ωστόσο, ο ΓΣΛ έχασε με μεγάλη ευκολία από τον ΠΑΟΚ και η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ηττήθηκε με σχετική άνεση στην Κρήτη. Οπότε, ήλπιζε μόνο στο «δώρο» από την Αμαλιάδα (όπου έγινε ματς-θρίλερ στο τέλος), καθώς η δική του αναμέτρηση είχε λήξει λίγα λεπτά πριν.
Η κανονική διάρκεια λοιπόν της Α1 ολοκληρώθηκε και «βγήκαν» τα τέσσερα ζευγάρια των πλέι οφ, τα οποία ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη. 
Ο πρώτος -και αήττητος- Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον όγδοο Κολοσσό (που πήρε τον «τελικό» με τον Άρη για μια θέση στην οκτάδα), ο δεύτερος Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Κύμη, η φετινή έκπληξη, ο Προμηθέας Πατρών, θα παίξει κόντρα στο Λαύριο, ενώ το πλέον ενδιαφέρον ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στους δύο δικεφάλους, με τον τέταρτο ΠΑΟΚ να διασταυρώνει τα ξίφη του με την πέμπτη ΑΕΚ. 
Τα ζευγάρια των προημιτελικών (ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη, 16/5) 
Παναθηναϊκός (1) - Κολοσσός Ρόδου (8) 
Ολυμπιακός (2)-Κύμη (7) 
Προμηθέας (3) -Λαύριο (6) 
ΠΑΟΚ (4)-ΑΕΚ (5) 
*Οι πρώτες ομάδες έχουν το πλεονέκτημα έδρας, με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες. 
Οι διασταυρώσεις στα ημιτελικά 
Παναθηναϊκός/Κολοσσός - ΠΑΟΚ/ΑΕΚ 
Ολυμπιακός/Κύμη - Προμηθέας/Λαύριο

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]