noodles volos banner

Ανατροπή τίτλου για τον Ολυμπιακό, 64-62 τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση (και) του φετινού πρωταθλήματος μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού με 64-62 στο ΣΕΦ, στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επέστρεψε από το -10 και πήρε μια τεράστια νίκη κάνοντας το 2-1 απέναντι στους «πράσινους», αφού ο Μάικ Τζέιμς αστόχησε στο τρίποντο που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του, ενώ μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε χάσει το δίποντο κάτω από το αντίπαλο καλάθι.

Σερβική «κολόνα»

Για να φτάσει στη νίκη ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που όπως στον πρώτο αγώνα έτσι και στον τρίτο αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης, σκοράροντας 14 πόντους και κυριαρχώντας στις δύο ρακέτες.

Η σειρά θα μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη 8 Ιουνίου (21:00) για τον τέταρτο αγώνα. Ο Ολυμπιακός θα παίξει για να πάρει το τρίτο στη σειρά πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός για να στείλει τους τελικούς σε πέμπτο αγ'ώνα.

Η ανατροπή των «ερυθρόλευκων», που έχαναν με 48-58 στο 34' μπορεί να αποδειχθεί ανατροπή τίτλου, αφού τους δίνει μέγιστη ψυχολογία καθώς πήραν ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο. Το πήραν με κακή απόδοση στην τρίτη περίοδο και στα πρώτα πέντε λεπτά της τέταρτης, όταν σκόραραν με «αίμα» κάθε πόντο χάνοντας πολλά ελεύθερα σουτ.

Διαφορά εμπειρίας

Στα δύσκολα όμως φαίνονται οι ζόρικοι, όπως συνηθίζουν να λένε οι Αμερικανοί. Οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» Μάντζαρης, Σπανούλης και Πρίντεζης έβαλαν τρία μεγάλα σουτ, οι τελευταίες άμυνες του Ολυμπιακού ήταν σεμιναριακές και κάπως έτσι αποφεύχθηκε in extremis η διαδρομή προς την κόλαση.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία, όπως και στον πρώτο αγώνα. Απόψε μάλιστα κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ... αυτοκτόνησε. Στα κρίσιμα σημεία οι «πράσινοι» δεν είχαν τον ηγέτη που θα κάνει τη διαφορά και με το καθαρό μυαλό του θα κρατήσει την ομάδα ήρεμη, όπως φάνηκε από τις επιθέσεις τους.  

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-33, 43-43, 64-62.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 8 (1), Μιλουτίνοφ 14, Πρίντεζης 10 (1 τρίπ., 7 ριμπ.), Μάντζαρης 3 (1), Σπανούλης 5 (1 τρίπ., 7 ασ.), Γκριν 6 (2), Μπιρτς 1, Γιανγκ 7, Ουότερς, Αγραβάνης 4, Παπανικολάου 6 (6 ριμπ., 4 ασ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7 (1), Ρίβερς 8 (2), Φελντέιν 4, Μπουρούσης 2, Καλάθης 11 (1), Τζέιμς 16 (3), Φώτσης, Παππάς 4, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 6 (2).

Last modified onSunday, 04 June 2017 23:42